Кінопокази, вистави, та тренінги: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондент Бліц-Інфо зібрав найцікавіші події цього тижня - 12 до 18 лютого.

Зокрема в понеділок, 12 лютого о 18.30 год. в кафе STANTSIYA, Івана Франка 12 відбудеться зустріч Show must go on з Наталією Темех.

Наталь Темех — блогерка, журналістка, художниця, арт-менеджерка з Франківська, зараз навчається у Львові. Пише історії: https://dynozabryk.blogspot.com/ Нещодавно повернулась із мандрівки закордоном. Наталь з подругою за 17 днів відвідали: Італію, Швейцарію, Францію, Нідерланди. Послухаємо цікаві історії, подивимось фоточки, дізнаємось більше про пошук ночівлі у мережі CouchSurfing, і методи економії в мандрівці. Чекаємо всіх, хто любить відважно мандрувати.

Show must go on з Наталією Темех

У віторок, 13 лютого франківців запрошують в Театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 де о 18.00 год. розпочнеться показ вистави "Слава героям".

Специфічна комедія «Слава героям» - вистава-діагноз. Діагноз сьогоднішньому соціуму, історії і нашому майбутньому. Це приступ болісного сміху, що змінюється плачем. В основі сюжету лежить сучасна історія двох ветеранів – УПА та Великої Вітчизняної війни, яких доля зводить в одній лікарняній палаті…

Результат пошуку зображень за запитом

Цього ж дня о 18.00 год. в Центрі польської культури та європейського діалогу, вул. Січових Стрільців 56 відбудеться Експрес-тренінг з організації подій - Організуй це!.

Що ми будемо робити? - у легкій ігровій формі розглянемо повний цикл організації події; - складемо список того, про що варто пам’ятати, організовуючи заходи; - розробимо власні концепції подій для міста.

Ціна: безкоштовно

Організуй це! - Експрес-тренінг з організації подій

Насиченою на події буде середа, 14 лютого. Зокрема о 17.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 франківців запрошують на Чай з Тарасом Шевченком.

Чому вчать у Єльському університеті? Чи можна навчитися лідерству? Як будувати успішні коаліції та мережі? Що сприяє об'єднанню? Руйнувати корупцію чи будувати належне врядування? Що може прискорити зміни в Україні? Що таке бути громадянином? Шукати відповіді на ці та інші питання будемо з Тарасом Шевченком – співголовою Ради Реанімаційного пакету реформ, співзасновником Руху ЧЕСНО, стипендіатом програми World Fellows 2017 Єльського університету.

Ціна: безкоштовно

Результат пошуку зображень за запитом

Любителів поезії кличуть на 18.00 год. в Книгарню "Є", Незалежності 31 де відбудеться Вечір чоловічої поезії.

Чоловіча душа має безліч граней. Зазвичай вона прихована дрімучими лісами, темними ночами і безліччю недосказаних слів. Проте саме у день закоханих ви матимете змогу прийти і відчути усю ліричність та силу талановитих франківських поетів. Вони відкриють перед вами свою душу і почуття, заворожать словами і музикою, адже в програмі вечора не тільки лірика, а й виконання авторських і відомих публіці пісень! Кожен із учасників доторкнеться до вашого серця і не залишить байдужим.

Ціна: безкоштовно

Результат пошуку зображень за запитом

Знйдуть чим зайнятися у День закоханих і театрали. Зокрема о 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 покажуть виставу "Кохання з присмаком дощу".

За мотивами оповідання Г.Маркеса "Очі блакитного собаки". Він і Вона давно шукають одне одного, але бачаться лише уві сні, зустрітися в реальному житті їм не вдається. То що ж вони оберуть - реальне життя, в якому безнадійно приречені безкінечно шукати одне одного чи щасливе життя разом у солодкому сні про кохання? А може сила їхнього кохання виявиться потужнішою за нещадну іронію долі? Важко щось передбачити, адже це Габріель Гарсія Маркес і його "магічний реалізм".

Результат пошуку зображень за запитом

Для шанувальників сучасного театру о 19.00 год. в Академічному обласному театрі ляльок ім. М. Підгірянки, Незалежності 10А покажуть поетичну виставу "Відлюдники".

Від першої ніжності до зради,від шаленої пристрасті до ненависті! В День св. Валентина "Новий театр" подарує Вам найкращі зразки інтимної лірики українських та зарубіжних майстрів у поетичній виставі "Відлюдники". Приходьте та відчуйте усі прояви любові.

Поетична вистава

В четвер, 15 лютого, о 18.00 год. франківців запрошують в Книгарню "Є", Незалежності 31 на презентацію книги "Тінь на порозі".

Тінь на порозі” – міське фентезі, яке у формі захоплюючої пригодницької історії порушує важливі світоглядні питання. Все своє життя Томаш вчився ховатися від проблем — і саме тому вони навалювалися на нього одна за одною. Втеча з дому, самотність і страхітливі марення наяву — куди, здавалося б, гірше? Але, виявляється, виснажливі видіння — не душевний розлад, а рідкісна сила, що дає владу над людьми. Сила, якою хочуть скористатися інші. Щоб урятуватися самому й захистити близьких, Томашеві доведеться швидко опанувати нові здібності, подолати страх і навчитися довіряти почуттям. А ще — зустрітися з найлютішим ворогом, правдою про себе і власне минуле…

Ціна: безкоштовно

Презентація книги

Цього ж дня о 19.00 год. в Urban Space 100, Грушевського 19 відбудеться кінопоказ: Стрімголов.

Історія ірраціонального кохання двох маленьких людей під час великих змін в країні. Антон – 27-річний колишній вундеркінд-музикант, що не зміг впоратися з покладеними на нього сподіваннями, повертається додому після кількарічного навчання в Швейцарії і п’яти місяців, проведених в психо-неврологічному диспансері під Києвом, де він лікувався від алкогольної залежності. На ці 5 місяців припадає “зима, що нас змінила” 2013-14 року. Тож нове життя означає для Антона не тільки відсутність друзів, колишніх звичок і справи всього життя - музики, а й будь-яких правил, за якими можна вписатися в нову реальність. Катя – одна з тисяч дівчат, що винаймають мікрокімнати в кам’яних джунглях Троєщини, за два дні має їхати до Берліну зі своїм бойфрендом, німецьким фотокором. Випадкова зустріч Каті і Антона змінює все.

Ціна: безкоштовно

Результат пошуку зображень за запитом

Вже о 19.30 год в Intellect hub, Вірменська 1 (3 поверх) відбудеться Тематичний Музичний Квіз "ГлуздоГреммі".

Вперше в Івано-Франківську музичний квіз – Глуздо Греммі. Її ми чуємо щодня: зранку, коли йдемо на роботу, вдень на роботі, або, можливо, замість роботи, вночі крізь стіну завдяки сусіду та його потужним колонкам. Вона різна і на будь-який смак. Але так чи інакше, музика присутня в нашому житті. 64 композиції: від 50-их до сьогодення, різні стилі, напрями, виконавці та країни. Тур у живому виконанні. Посилання на реєстрацію.

Світлина від Intellect Hub.

На завершення робочого тижня у п'ятницю, 16 лютого о 18.00 год. франківців запрошують в театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на виставу "Кар'єрні ігри".

Обман без антракту (16+). Лузерам вхід суворо заборонений: успіх не терпить слабкості! Заради нього можна багато чим пожертвувати та «Успіх» жадібно підіймає ціну… Що криється під цією блискучою обгорткою? Правдивий сенс життя чи може «апокаліптичний звір», посягаючий у кінцевому рахунку на одвічні людські цінності..? Фернандо не сумнівається ані в своїх силах, ні в тому, що отримає роботу у престижній міжнародній команії «Dekia» . Жодна співбесіда, і навіть троє «зубатих» конкурентів, не видаються йому серйозною перепоною до мети…Але таємничі завдання невидимого рекрутера ламають «пряму» його ідеально спланованого дня... Любителям захоплюючих квестів рекомендується!

Результат пошуку зображень за запитом

Також о 18.00 год. в Книгарня "Є", Незалежності 31 розпочнеться презентація книжки Маркіяна Прохаська «Нестримна сила води».

Ключем до розмови є оповідання Маркіяна «Найдавніший світ» – уявний світ, який ми собі вифантазовуємо. Загалом збірка «Нестримна сила води» – це дев’ять оповідань, що так чи інакше зводяться до пошуку ідеального міста. Серед безлічі можливих урбаністичних пейзажів, часів, вимірів й альтернативних світів тут розгортаються історії розквіту та занепаду, відчаю та надії, безпеки та переховування, поразки та рутинного переживання найбільшого щастя. «Ніщо у Всесвіті немає сенсу, якщо ти його у цьому не бачиш, – каже автор. – Тож сенс – це дуже суб’єктивна річ. І сам пошук – це сенс. Шукати можна скрізь, але ця книга про пошук ідеального міста і місця, пошук себе у місті через мільйони його сюжетів, деталей і комбінацій. Місто дає для цього необмежені можливості, адже його концепція є вершиною людської цивілізації, а розвиток міст впродовж історії показує те, як ідеї різних цивілізацій проявляються у культурі та побуті».

Ціна: безкоштовно

Результат пошуку зображень за запитом

Багато цікавих подій буде і у вихідні. Зокрема в суботу, 17 лютого об 11 год. в Університеті Короля Данила, Євгена Коновальця 35 відбудеться відкрита конференція з розвитку сексуальності.

Перша Прикарпатська відкрита конференція з розвитку сексуальності. "Жіноча сексуальність: знайомство з собою. Найчесніший тренінг про жіночу сексуальність. Тільки наукові факти, дослідження зарубіжних фахівців про гігієну, фізіологію, контрацепцію, збудження, оргазм." Спікер - Юля Ярмоленко, секс-педагог, сертифікований коуч, автор програм по сексуальній грамотності. "Жінка і місяць. Про менструальний цикл і жіночу сексуальність". Спікер - Ірина Бачинська, акушер-гінеколог, викладач акушерства та гінекології Івано-Франківського медичного коледжу. "Танець здоров,я Душі і Тіла; жіноча психосоматика". Спікер - Галина Дичковська, кандидат філософських наук, доцент, психотерапевт в методі позитивної психотерапії, тренер. " Секс і Духовність". Спікер - Марга Малицька, практикуючий сексолог, магістр психології, засновниця он-лайн школи "Уроки сексуальності від Марги", автор і ведуча проекту "Шлях сексуальності".

Результат пошуку зображень за запитом

О 18.00 год. в Театрі ім. Івана Франка, Незалежності 42 відбудеться показ вистави "...майже ніколи не навпаки".

Колись Кирило Чев'юк знехтував великим кохання, одружившись за велінням хазяйського гаманця, тим самим наклавши на свою родину своєрідне прокляття. Щастя та спокій не знайде жоден з роду Чев'юків. ...майже ніколи не навпаки" - третя частина театральної трилогії Ростислава Держипільського за культовими творами Марії Матіос.

Результат пошуку зображень за запитом

В неділю, 18 лютого франківців запрошують о 18.00 год. в Театр ім. Івана Франка, Незалежності 42 на показ вистави "Шаріка, або Кохання січового стрільця".

Прекрасна мелодійна музика Ярослава Барнича, вигадливий комічний сюжет на основі історичних подій Першої Світової Війни розкажуть про кохання поручника кінноти УСС Степана Балинського до мадярської дівчини Шаріки.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram. Тільки найважливіші новини!