Книги двох прикарпатців увійшли в ТОП-10 найкращих сучасних книжок для дітей


З нагоди Міжнародного дня дитячої книги клуб «Щаслива мама» створили підбірку кращих зразків української дитячої книги за останнє десятиліття.

У ТОП-10 найкращих сучасних українських книжок для дітей увійшли книги двох прикарпатських письменників - Івана Малковича та Софії Андрухович, пише Буквоїд.

«Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами» Івана Малковича і Софії Ус
Видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»
 
Це книжка про маленького Зайчика, який відправився купити мед, аби вилікувати маму. Але у великому місті головний герой заблукав і мав самостійно шукати дорогу додому. Ця книжка розрахована на малюків і дітей дошкільного віку. Цю зворушливу історію доповнюють неймовірно ніжні ілюстрації, намальовані авторкою. «Мед для мами» вчить дітей любові та турботі про близьких.
 
"Сузір’я Курки" Софії Андрухович і Мар’яни Прохасько
Видавництво Старого Лева
 
Головною героїнею цієї історії є не дівчинка, а бабуся Марія, яка живе разом зі своєю куркою Марічкою. Марія вимушена відправитися в темний ліс і зіштовхнути віч-на-віч зі своїми страхами, щоб допомогти своїм близьким друзям. На жінку та її домашню улюбленицю чекають цікаві пригоди, відкриття і небезпеки. Видання містить оригінальні ілюстрації, які розкривають зміст тексту. Це книга про дитинство і старість, єдність людини і природи. Вона вчить справжній дружбі, сміливості і кмітливості. Книга увійшла до каталогу "Білі круки" у 2017 році.