Колодіївка проголосувала за співпрацю з Франківськом


В селі Колодіївка Тисменицького району відбувся схід селян, під час якого присутні розглянули Меморандум про співпрацю з містом Івано-Франківськом та оговорили можливості майбутнього об’єднання з містом.

Це перший етап на шляху створення Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади. Учасники зустрічі підтримали схвалення на сесії сільської ради Меморандуму про співпрацю з містом.

Для сільських рад, які увійдуть до майбутньої Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади, переваги в разі об'єднання з містом, це, насамперед, додаткові кошти на розвиток інфраструктури, можливість користуватись міською інфраструктурою, доступ до якісних освітніх та медичних послуг, які вже сьогодні має Івано-Франківськ. Це і дитсадки, і поліклініки та лікарні, і транспортне сполучення.

А для міста, вважають експерти ІФ ЦРМС, перевагами об’єднання є можливості просторового розвитку для громади, створення додаткових рекреаційних і відпочинкових зон, об'єднання зусиль для спільного розвитку територій.

«Ми супроводжуємо процес утворення Івано-Франківської ОТГ. Наразі проводимо зустрічі і консультації з сільськими радами та готуємо разом з експертами проект Статуту Івано-Франківської ОТГ, який публічно презентуємо для усіх учасників об'єднання. Об'єднання має відбутися на рівних і взаємовигідних умовах і для села, і для міста, а не з позиції сильнішого і слабшого. Це має бути документ своєрідної малої конституції ОТГ, який регулюватиме правовідносини між учасниками об'єднання, захищатиме села і гарантуватиме дотримання їх прав у складі Івано-Франківської міської ОТГ, а також передбачатиме обов’язки кожного учасника об'єднання», - говорить директор Івано-Франківського ЦРМС Руслан Панасюк.

Завдання команди ІФ ЦРМС, за словами Руслана Панасюка, є організація діалогу між всіма учасниками в майбутній об'єднаній громаді.

«Найважливішим в процесі створення Івано-Франківської ОТГ, є вміння домовлятися, довіряти, об'єднувати свої ресурси і зусилля. При цьому в центрі щоденної роботи потрібно бачити інтереси, потреби і комфорт кожного мешканця у великій і спроможній Івано-Франківській ОТГ», - вважає Руслан Панасюк.

Велику роль в успішному завершенні процесу об’єднання та подальшому успішному функціонуванні громади на базі обласного центру відіграє Статут Івано-Франківської ОТГ. Це запорука успішного страту в умовах життя в об’єднаній громаді.