Коломия перемогла у конкурсі цифрових проєктів


Нещодавно було підведено підсумки Всеукраїнського конкурсу суспільно корисних інноваційних цифрових проєктів на основі відкритих даних, який був організований ініціативою «Дані міст». Так, перемогу здобули ідеї від міст Луцьк та Коломия.
Про це йдеться на сайті Асоціації міст України, пише Бліц-Інфо.
 
Ідея Коломиї, яка має назву «Цікаво про освіту», полягає у створенні єдиного веб-порталу про діяльність дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів. Даний продукт має бути реалізований у вигляді єдиного веб-порталу (включаючи мобільну версію), на якому буде розміщена, у вигляді зручної веб-аналітики (діаграм, графіків, таблиць тощо), деталізована інформація про діяльність дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів громади.
 
У користувачів даної платформи буде можливість авторизації на порталі та вивантаженні інформації у форматах відкритих даних.
 
Портал буде цікавим широкому колу цільових груп: мешканці громади, батьки дітей, які навчаються чи тільки планують обрати навчальний заклад, громадськість, ЗМІ, місцева влада, керівники та працівники закладів освіти. Результатом створення даного продуту буде забезпечення відкритості та прозорості в діяльності галузі освіти та підвищення рівня взаємодовіри між владою та громадою.
 
За умовами конкурсу, на реалізацію проєктів буде виділено фінансування. Дані онлайн-сервіси передбачають можливість розгортання в інших громадах.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!