Коломийська друкована періодика поповнилась новим виданням


Часопис «Народня трибуна» виходив у Коломиї ще 1934 року та мав статус національного вісника Покуття. Днями побачив світ перший но­мер відновленої газети «Народня трибуна», про це у соціальних мережах по­відомила громадська акти­вістка Ольга Баранецька.

Ініціаторами відновлен­ня видання стали акти­вісти громадської спіл­ки «Громадський Рух Просвіти», повідомляють "Коломийські вісті".

До слова, ідея про ство­рення газети вже давно обговорювалася, тож ві­таємо громадськість з по­явою ще одного друкова­ного видання на теренах Коломийщини, а авторам газети бажаємо цікавих новин, гострого слова та творчого натхнення!

«Маємо сподівання, що і на сьогодні газета буде саме національним вісни­ком. У номер ввійшли ре­портажі про найактуаль­ніші події політичного і культурного життя нашого міста та району, а оскіль­ки травень був на такі по­дії особливо багатим, про­довження матеріалу буде вже у червневому номері газети. Тепер можна наре­шті ствердити, що громад­ські організації та полі­тичні партії матимуть змо­гу висловлювати свою по­зицію без цензури та влад­них правок не лише на мі­тингах, але і на сторінках ЗМІ», – написала у пості в соціальній мережі Ольга Баранецька.

Коломия завжди була особливим містом на ге­ографічній та політичній карті України, тож і не див­но, що нині, у час боротьби за суверенну Українську державу, як і колись, гро­мадські діячі та патріоти Коломиї і України віднов­люють випуск газет, адже слово та знання – це на­правду велика сила!