Коломийського екснардепа у Харкові облили зеленкою


Група чоловіків із символікою "Правого сектора" і ГО "Фрайкор", намагалася зірвати лекцію, яка проводилася в межах "ХарківПрайду" в Харківському літературному музеї.

Інцидент стався ввечері 12 вересня, коли перед початком лекції "Толерантність як одна зі складових сучасної національної української ідеї" до музею прийшли близько десяти юнаків у футболках із символікою праворадикальних організацій, пише Цензор.Нет.

За словами однієї з організаторок лекції Ганни Шаригіної, чоловіки намагалися зірвати проведення лекції. Георгій Тарасенко, який представляє "Фрайкор", спроби зриву заперечує. Каже, що його соратники не блокували вхід до музею, а "прийшли подискутувати".

Радикали намагалися зірвати лекцію, яка проводилася в межах KharkivPride: екснардепа Донія облили зеленкою 01

Під час "дискусії" невідомі облили зеленкою автора лекції, громадського діяча і  екснардепа від коломийського округу Олеся Донія, а також одного з учасників заходу.

Незабаром на місце прибули близько 20 поліцейських. Вони захистили опонентів по "дискусії" кордоном. Лише після цього почалася лекція. Вона відбулася на подвір’ї літмузею. Примітно, що представники "Фрайкору" залишилися і слухали спікера з-за спин правоохоронців. 

Потерпілий Доній, коментуючи інцидент на своїй сторінці у Facebook, написав:

"Уперше в житті мене облили зеленкою. Пошкодили око. Люди, які думають, що вони борються за Україну. А насправді вони знищують Україну зсередини. Не сподобалося слово "толерантність" в українській національній ідеї. Це те, про що я пишу і говорю. Внутрішня агресія допомагає Путіну колоти і колошматити Україну. Хотілося б, щоб око одужало"