Коломийський єпископ помолився у храмі української громади в Італії


У рамках Синоду єпископів УГКЦ, який цьогоріч проходить в Римі, правлячий архиєрей Коломийської єпархії кир Василій Івасюк відвідав українську громаду, що в місті Реджіо Емілія (Reggio Emilia) на Півночі Італії.

З нагоди 10-ї річниці від заснування парафіяльної громади храму святого Юрія (chiesa di San Giorgio) урочисте богослужіння очолив єпарх Коломийський кир Василій Івасюк. Спільно з єпископом молились священник Коломийської єпархії і парох храму в Італії о. Михайло Хром’янчук, голова Патріаршого трибуналу о. Роман Шафран, душпастир української громади міст Парми та П‘яченца о. Андрій Мацьків. Про це повідомляє пресслужба єпархії.

Зі словом проповіді до присутніх звернувся Преосвященний владика Василій, в якому розповів про значення Церкви, а на останок привітав з річницею заснування.

Цього дня багато вірних приступило до Святого Причастя, після чого владика уділив своє благословення через обряд мирування. Зазначимо, що владика Василій вперше відвідав храм у м. Реджіо Емілії, який перебуває у повному розпорядженні української громади. Зараз у храмі відбуваються щоденні богослужіння.