Коломийський суд виніс вирок чоловіку, який зарізав пенсіонерку


Влітку 2013 року в Коломийському районі Івано-Франківської області сталося вбивство.

Як йдеться у матеріалах судової справи, раніше судимий мешканець села Дебеславці Коломийського району дізнався про те, що в його проживає старенька самотня жінка, яка іноді позичає гроші сусідам – під відсотки чи без них, пише ГК.

Зловмисник подумав, що в її будинку можна розжитися значною сумою, і вирішив пограбувати 76-річну пенсіонерку. Озброївшись господарським ножем, в ніч з 18 на 19 серпня він приїхав у Дебеславці та заліз в будинок жінки через вікно.

Чоловік напав на пенсіонерку, став погрожувати їй вбивством, тримаючи ніж у руці та вимагаючи віддати всі гроші. Жінка йому відмовила. Після цього зловмисник почав бити стареньку ножем у грудну клітку та шию, від чого та померла на місці. Згодом судмедексперти встановлять: всього вбивця наніс 26 ударів ножем,  порізавши жінці горло та руки, якими вона намагалась захистись, а також пробивши їй легеню.

Після вбивства чоловік заволодів грошима своєї жертви, які та тримала у Біблії. Сума склала 10 тисяч гривень. Взяв він також її телефон – Nokia 1280, вартістю 230 гривень. За три наступні дні вбивця встиг витратити гроші – а вже 21 серпня його затримала поліція.

Вбивця до останнього заперечував свою вину, стверджував, що його не було на місці злочину, а докази туди навмисно підкинули поліцейські. Втім, сліди взуття, запальничка та відбитки пальців довели поліції, що чоловік бреше. А ще при обшуку його будинку знайшли комп’ютери, мобільні телефони та 14 ножів.

Наразі відомо, що зловмиснику – 33 роки, а його прізвище – Гаврилюк.

Справа тягнулась більше п’яти років. Суд заслухав десятки свідків, серед яких був і син вбитої жінки. Він пояснив, що його мама незадовго до смерті продала бика якраз за ці 10 тисяч гривень.

17 жовтня 2018 року Коломийський міськрайонний суд, вивчивши всі обставини справи, виніс вирок. За жорстоке вбивство та пограбування чоловіка засудили до 13 років позбавлення волі. Але оскільки його тримали під вартою з серпня 2013 року, то за “законом Савченко” ці п’ять років буде зараховано за десять. Тож “сидіти” вбивці залишилось ще три роки. Він також повинен буде сплатити близько 8000 гривень – вартість судово-медичних експертиз.