Колишня дружина хоче відсудити у екс-голкіпера "Динамо" землі біля Буковелю


Ольга Альонова, екс-дружина колишнього голкіпера "Динамо" Олександра Шовковського, в суді вимагає в нього половину землі у селі Поляниця Яремчанської міської ради.

Справу за позовом Ольги Альонової до Олександра Шовковського розглядає Яремчанський міський суд, пише КУРС.

Альонова просить суд визнати, що вона з Шовковським проживала однією сім’єю, та поділити між колишнім подружжям чотири ділянки у Поляниці, сукупна площа яких становить 0,7 га.

Як йдеться в ухвалах суду, позивачка обґрунтовує свої вимоги тим, що у 2005 році вона взяла з Шовковським церковний шлюб та почала з ним жити. У 2006 році футболіст купив чотири земельні ділянки у Поляниці Яремчанської міської ради.

Однак, за словами Альонової, Шовковський приховав від неї ці ділянки, а зараз уникає поділу всього майна, яке було набуте ними у спільну власність. У 2017 році позивачка дізналася, що відповідач намагається позбутися частини спільного майна подружжя, виставивши  всі чотири земельні ділянки на продаж.

Адвокатка Шовковського просила закрити провадження, оскільки у 2016 році суд у Києві затвердив між сторонами мирову угоду про поділ майна. Тоді позивачка отримала житловий будинок під Києвом та 0,2 га землі.

Зважаючи на те, що спірні земельні ділянки біля Буковеля не були предметом розгляду під час підписання мирової угоди, Яремчанський суд у клопотанні відмовив і призначив справу до розгляду.

Наразі для забезпечення позову на всі чотири ділянки Яремчанський міський суд наклав арешт.

На наступному судовому засіданні, яке відбудеться 15 червня, Олена Альонова має приїхати в Яремче і давати пояснення.