Комісія облради «завалила» звернення щодо підвищення ціни на газ для населення


Сьогодні, 29 листопада в Івано-Франківську відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства.

Серед іншого, депутати розглянули питання «Про звернення щодо недопустимості підвищення ціни на газ для населення», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами голови комісії Романа Білика, до облради надійшло три звернення від фракції «Свобода», «Батьківщина» та «Самопоміч». У підсумку було напрацьовано один спільний текст. Воно адресоване до президента та прем’єр-міністра.

У зверненні йдеться про те, що Україна має чудові перспективи видобувати свій газ та навіть продавати його. Адже собівартість українського газу становить 104,5 доларів. А існуюча до жовтня ціна в три рази завищена.

«За останні три роки ціна на газ зростала п’ять разів», - зачитав Білик.

Депутати наголошують, що політика уряду є неефективною, тож вимагають скасувати постанову про підвищення ціни.

Однак члени комісії зауважили, що деякі моменти в тексі суперечать один одному. Відтак кажуть, питання треба доопрацювати. Однак голова комісії зауважив, що для цього немає часу. У підсумку троє депутатів утримались від голосування.