Компанія хлопців погрожуючи ножем пограбували франківця


Про вчинення вночі 6 липня нападу та заволодіння грошима, мобільним пристроєм, банківськими карточками повідомив до поліції потерпілий, житель обласного центру, уродженець Дніпропетровшини.

Поліція з'ясувала, що молодий чоловік прогулювався містом і познайомився з 25-річним місцевим жителем, уродженцем Одещини. Хлопці знайшли спільну мову за чаркою. Пізно ввечері до їхньої компанії приєдналися знайомі одесита. Після тривалого застілля дійшло й до конфлікту в результаті якого новий знайомий із своїм товаришем застосували фізичне насильство щодо 23-річного дніпропетровця та, погрожуючи йому предметом схожим на ніж, заволоділи грошима, коштовним мобільним пристроєм та банківськими картками після чого покинули місце події, інформує прес-служба Нацполіції в області.

Менше доби правоохоронцям знадобилося аби встановити осіб зловмисників та затримати їх. 

Ними виявилися 25-річного віку франківець, родом з Одеси, раніше судимий за злочин, пов'язаний із обігом наркотиків (ч.1 ст.309 ККУ) та на два роки молодший, не судимий франківець. 

На підставі обґрунтованих доказів причетності до вказаного злочину з вилученням речових доказів, обидва зловмисники затримані слідчими у порядку ст. 208 КПК України.

Вирішується питання про оголошення їм підозри у вчиненні розбійного нападу за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України.) У подальшому їм буде обрано судом міру запобіжного заходу. 

Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії.