Кому скаржитися на франківських залізничників


Зі зловживаннями і хамством на залізниці треба боротися. Це розуміє і керівництво залізниці.

Ще на початку травня на Львівській залізниці створили Комітет з люстрації та нагляду, куди ввійшли по одному представнику від кожної організації, яка є на Львівській залізниці. Туди можуть звертатися і самі залізничники, й інші громадяни, що мають факти корупції та зловживань на залізниці.

Іванофранківцям пощастило менше. Як розповів кореспондентові «Бліц-Інфо» в.о. начальника ВП Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Юрій Герасимчук, люстраційного комітету чи принаймні будь-якої іншої організації, куди можна поскаржитися на території місцевого вокзалу немає.

«Але про вияви будь-якої некоректної поведінки, – продовжує Герасимчук, – можна  повідомити, зателефонувавши на гарячу урядову лінію  0800 507 309. Також у випадку хамства працівників залізниці необхідно зафіксувати час, місце, прізвище залізничника (якщо це провідник, то треба записати номер його посвідчення і додати до скарги свій квиток) та звернутися в дирекцію, написавши відповідну заяву на ім’я начальника».

Також свої скарги можна зафіксувати у книзі скарг, а відповідь отримаєте поштою.

Варто зауважити, що як повідомили в Івано-Франківській дирекції залізничних перевезень, найбільше скарг від громадян надходить щодо неналежного обслуговування у квиткових касах.