Комунальники нагадали франківцям про заборону побілки бордюрів та дерев вапном


З наближенням свят на вулицях Івано-Франківська все частіше можна побачити працівників комунальних служб, які намагаються причепурити парки та громадські місця.

Користуючись нагодою, начальник інспекції з благоустрою Івано-Франківська Мирослав Федорків нагадав усім комунальним підприємствам, відомчим організаціям та приватним підприємствам, що білити не можна.

"Пункт 9.1.17. наказу Мінрегіонбуду від 2006 року чітко зазначає, що білити вапном дерева і малі архітектурні форми заборонено! Тому ми наголошуємо усім службам, що побілка дерев, бордюрів, лавок, урн, стовпів, мостів, ларьків, котів, кущів, собак, всіляких посіпак та інших МАФ буде розцінюватися інспекцією з благоустрою як шкідництво та акт вандалізму проти міста",- йдеться в дописі.

Посадовець також зазначив, що це марна трата бюджетних коштів задля імітації бурхливої діяльності у стилі міцних господарників радянського періоду.

Комуналка ІФ та Муніципальна інспекція з благоустрою наполегливо просить не порушувати вимоги нормативної бази, та сподівається на розуміння з боку усіх суб'єктів господарювання.