Концерт «Піккардійської Терції»


24 грудня вокальна формація «Піккардійська Терція» дасть сольний концерт в Івано-Франківську. Нова програма, з якою акапельний колектив гастролює містами України, має назву «Найкраще». Місце зустрічі із гуртом в Івано-Франківську – Драмтеатр ім. І. Франка. Початок концерту – о 19:00.

«Піккардійська Терція» - унікальний колектив для української музичної культури. За понад чверть століття стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України», а його учасники стали визнаними «метрами акапельного співу». Від 1992-го, року свого заснування, «Терція» випустила п’ятнадцять різножанрових альбомів та збірок. Найновіша збірка під назвою «Лети…» побачила світ торік восени – напередодні 25-річного ювілею «піккардійців». До новинки увійшли пісні Володимира Івасюка, Миколи Мозгового, Богдана Весоловського, Віктора Морозова, Андрія Панчишина, Андрія «Кузьми» Кузьменка («Скрябін»), Сергія «Кузі» Кузьмінського («Брати Гадюкіни») та інших авторів, які залишили свій слід в історії української музики.

Склад вокальної формації «Піккардійська Терція»: Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Андрій Шавала та Роман Турянин. У репертуарі «Піккардійської Терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Велика Британія, Австрія, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія і навіть Сингапур.

У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди - Національної премії України ім. Т. Шевченка, а у 2017-му учасники колективу отримали звання Заслужених артистів України.

«Піккардійська Терція» багато гастролює – як Україною, так і світом. Тільки у 2014-2016-их роках львівський акапельний чоловічий гурт встиг чотири рази побувати із великими концертними турами у містах сходу та півдня України, а також багато концертував Західною, Центральною і Північною Україною. Оксамитове багатоголосся «піккардійців» звучало у ці роки і за кордоном, зокрема в Канаді, Великій Британії, у Польщі, Німеччині, Чехії...

У 2017-му «Терція» відсвяткувала своє 25-річчя – концертами, гастролями і виходом нового альбому «Лети…». Відтак ювілейна концертна програма «Піккардійської Терції» «Найкраще» побудована на своєрідній історії української музики. З цією програмою вокальна формація гастролювала і продовжує гастролювати як містами України, так і світом, зокрема у США, Канаді, Польщі... «Ми вирішили, що зі сцени звучатиме музика, на якій ми виростали і яка вплинула на нас як на музикантів, - каже художній керівник колективу Володимир Якимець. - Тож це вечори, присвячені нашій улюбленій музиці. І дуже сподіваємося, що ця музика відгукнеться у серцях тих, хто прийде на наші концерти!».

Квитки – у касі Театру, а також онлайн: https://gastroli.ua/tickets/pikkardiiska-tertsiya/buy  

Довідки – за тел.: 75 07 24