Конференція «Прикарпаття на шляху досягнення цілей сталого розвитку»


У вівторок, 27 листопада, о 9.30 год у Івано-Франківську, у науковому містечку «Нова енергія» (вул. Карпатська, 15), за підтримки Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН), обласної державної адміністрації та обласної ради відбудеться конференція «Прикарпаття на шляху досягнення цілей сталого розвитку».
Мета конференції - широке обговорення пріоритетних напрямків сталого розвитку Прикарпаття, вироблення напрямків і механізмів для досягнення цілей сталого розвитку (ЦСР) на регіональному рівні та створення потужної партнерської регіональної мережі задля досягнення цілей сталого розвитку.
Під час конференції експерти з Прикарпаття представлять свої знання, досвід та бачення того, як досягти досконалішого майбутнього. Очікується, що в ході конференції будуть напрацьовані пропозиції щодо спільних дій Прикарпаття та ПРООН для досягнення ЦСР на локальному рівні.
Контактна особа – Леся Попелюх, регіональний координатор ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Івано-Франківській області: +380503869166; E-mail.: lesia.popeliukh@undp.org
Довідково
Цілі сталого розвитку (ЦСР) –  загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити із бідністю, захистити планету та забезпечити мир і процвітання для всіх людей. Цілі сталого розвитку містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів та екологічних проблем світу загалом. Перелік ЦСР включає 17 цілей, які були офіційно затверджені на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2015 року.
ПРООН надає підтримку Уряду України в інтеграції Цілей сталого розвитку до національного плану та стратегій розвитку. Досягнення ЦСР потребує партнерства державних органів, приватного сектора, громадянського суспільства. ПРООН у співпраці з обласною владою продовжуватиме свою діяльність в Івано-Франківській області, спрямовану на досягнення Цілей сталого розвитку. Більше про цілі сталого розвитку за посиланням.