Конфлікт навколо спортивного клубу "Альбатрос" в Івано-Франківську завершився компромісом


30 вересня 2013 року під головуванням першого заступника міського голови Зіновія Фітеля відбулась розширена нарада щодо вирішення конфліктної ситуації навколо спортивного клубу «Альбатрос». У нараді також взяв участь заступник голови Івано-Франківської ОДА Руслан Гусак.

В ході наради були заслухані позиції обох зацікавлених сторін у справі – керівництва обласного спортивного клубу «Альбатрос» та представників виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради щодо судового позову виконкому до спортивного клубу про припинення договору оренди та виселення з приміщення.

В результаті перемовин сторони досягли компромісу – спортивний клуб «Альбатрос» наразі залишиться у займаних ним приміщеннях, що дасть можливість спортсменам продовжувати тренування. Проте, керівництво спортивного клубу «Альбатрос» має виконати законні вимоги виконавчого комітету та укласти відповідні договори оренди цих приміщень з подальшим нотаріальним посвідченням з пільговою орендної ставкою 1,20 грн. на рік, а також договір оренди земельної ділянки.

Всі досягнуті в ході перемовин компромісні рішення будуть закріплені мировою угодою у цивільній справі за позовом виконавчого комітету до спортивного клубу «Альбатрос» про припинення договору оренди та виселення з приміщення.

У подальшому, після підписання мирової угоди та здійснення усіх процедур щодо оформлення орендних відносин, спортивний клуб «Альбатрос» має звернутись до Івано-Франківської міської ради з проханням про зміну статусу займаних ним нежитлових приміщень та надання їм статусу спортивної споруди, що дасть право клубу на пільгову ставку оренди землі.

За словами першого заступника міського голови Зіновія Фітеля, порозуміння між сторонами знайдене. А задекларовані ще в 2010-му році прагнення в межах своєї компетенції допомагати молодому спортивному клубу будуть реалізовуватись і надалі. Проте відправною точкою в реалізації компромісу має стати укладання договору оренди приміщень між виконавчим комітетом та спортивним клубом «Альбатрос». Таку ж точку зору у підсумку наради висловив і заступник голови ОДА Руслан Гусак, запропонувавши керівництву спортивного клубу «Альбатрос» спочатку укласти всі необхідні договори оренди приміщень, землі, а тоді вже клопотати про зміну статусу споруди на спортивну.