Конкурс на премію серед журналістів від Митрополита УГКЦ заснували у Франківську


З ініціативи Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (Війтишина) та у співпраці з обласною Спілкою журналістів Національної спілки журналістів України (НСЖУ) засновано щорічний творчий конкурс на Митрополичу премію серед журналістів, які звершують свою діяльність на території Івано-Франківської Митрополії УГКЦ (Івано-Франківська та Чернівецька області).

Започатковуючи цей конкурс, який приурочено до дня проголошення і утворення Івано-Франківської Митрополії УГКЦ (13 грудня 2011 р.), Митрополит Володимир наголосив, що метою його проведення є заохочення журналістів до утвердження духовних і моральних цінностей у житті сучасної людини, сім'ї та суспільства.

Затверджено Положення про конкурс та склад його комісії. Митрополичою премією відзначатимуть оригінальні творчі набутки журналістів, опубліковані (оприлюднені) впродовж двох останніх років у засобах масової інформації, а також ті, що вийшли окремими виданнями й утверджують високі гуманістичні ідеали, сприяють духовному становленню суспільства, показують історичні віхи розвитку Церкви, професійно та неупереджено висвітлюють питання міжконфесійної злагоди.

Додамо, що цьогорічний конкурс проводиться у двох номінаціях: окремо для журналістів церковних і окремо для журналістів світських ЗМІ. Ухвала про визначення лауреата буде виноситись комісією таємним голосуванням та затверджуватиметься Архієпископом і Митрополитом Івано-Франківським УГКЦ. Після цього вона буде оприлюднена у засобах масової інформації області до 31 грудня поточного року. Журналістам, удостоєним премії, будуть вручені Дипломи та грошові винагороди (один переможець від церковних та один від світських ЗМІ  отримають по 5 000 гривень). Про день вручення премій буде повідомлено згодом.

Матеріали на здобуття премії слід надіслати до 22 грудня поточного року на адресу: м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок, 64, Архієпархіальне управління УГКЦ з поміткою «На Митрополичу премію». Для більш детального ознайомлення з умовами конкурсу пропонуємо ознайомитись із нижчеподаним «Положенням про обласний щорічний творчий конкурс на Митрополичу премію».

 
Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ