"КораЛЛі" випустили збірку «Рок-коляда До Різдвяних Свят!»


Франківська фолк-рок-формація КораЛЛі завершив 2017 рік презентацією тематичної збірки, що отримала назву «Рок-коляди До Різдвяних Свят!».

До її складу увійшло чотири композиції, які уже знайомі прихильникам цього самобутнього гурту, проте у наново перезведеному вигляді, пише MusicVideoUA. Серед них і коляда «Чи Дома, Дома».

«Цей твір – одне з найцікавіших досліджень КораЛЛі. Головно в основі лежить архаїчна карпато-гуцульська колядка. Тут присутній перетин сучасної культури із ще дохристиянською. Оновлене рок-звучання, знову ж таки, викликає захоплення через переливи сопілки та трембіти», – розкривають секрети цієї пісні музиканти. 

«Небо і Земля» (коляда).

«Українська, майже народна, колядка з європейськими коренями та традицією. У виконанні КораЛЛі набула модного прочитання та не позбулася хорових елементів і, головне, – своєї величності. Ту величність не в останню чергу підтримують партії сопілки та трембіти. То майже як ангельські труби з неба», – мовлять про аудіотвір музиканти.

«Меланка» - спільна композиція київського фолк-рок-колективу The Doox та рок-вар'яте КораЛЛі.

За словами музикантів, у ній вони поєднали «звучання сьогодення, самобутній український спів та звуки карпатської трембіти і дримби».

Максим Бережнюк, лідер гурту The Doox: «Окрім традиційних колядок, з якими переступаєш поріг батьківської хати на Різдво, існує ще багато менш знайомих пісень. От ми і вирішили записати свою версію однієї з українських колядок. Вийшло доволі цікаво та сучасно, тож пісня прийдеться до смаку як старшому поколінню, так і молоді».

«Ой На Ріці На Йордані»

«Колядка авторства В. Вовка та вдалого виконання львівським колективом Піккардійська Терція. КораЛЛі підготували стильове виконання на замовлення львівського фестивалю рок-коляда ще у 2014 році. І ця версія також отримала свою оцінку вибагливою публікою», – кажуть про цю композицію музиканти.

Гурт КораЛЛі веде свою історію з 2016 року. Про себе музиканти говорять так: «КораЛЛі (Карпатські Аллігатори) – музична команда, особливістю якої є рок-експерименти з трембітою та сопілкою».