Королик про справу Кайди: Цинічно не затримувати сепаратистів, але воювати з патріотами


У п’ятницю, 13 грудня в Івано-Франківську розпочалася сесія чергова сесія обласної ради. У планах депутатів розглянути понад півсотні питань. Зокрема, й бюджет Прикарпаття на 2020 рік.

На початку засідання слово взяв депутат Івано-Франківської обласної ради, голова фракції ВО «Свобода» Михайло Королик. Націоналіст нагадав про бійку, яка сталася на аграрному комітеті через «протискання» закону про продаж землі між нардепом від «Слуги Народу» Андрієм Богданцем та екс-нардепами від "Свободи".

«Її спровокував саме нардеп від «Слуги народу». Тому дуже цинічно виглядають правоохоронці, які відкривають провадження та в п’ятій ранку наступного дня після цього комітету вриваються додому до нашого побратима, народного депутата сьомого скликання, ветерана АТО  Олексія Кайди та в присутності малої дитини вдягають на нього кайданки. Якщо ви вже відкрили провадження, то хіба не можна викликати його на допит повісткою, як це відбувається у цивілізованій країні? Для чого вриватися на світанку до нього додому та витягувати з ліжка? Це нагадує часи Януковича. Особливо, на фоні інших затримань добровольців, націоналістів та патріотів. Але при тому ніхто не затримує сепаратистів, зрадників України, які почуваються дуже комфортно на нашій землі та продовжують висловлювати сепаратистські настрої та підривати незалежність України.  І дуже цинічно це виглядає на фоні того, що вчора парламент продовжив особливий статус Донбасу, де прописані амністія сепаратистів та надання імунітету депутатам, обраним на непідконтрольній території. Тобто, цих сепаратистів ніхто не зможе розігнати. В цьому Законі дуже багато пунктів, які в інтересах Путіна, а не України. Цей закон може реально дестабілізувати ситуацію в Україні. При тому Президент України обіцяв, що здачі українських інтересів не буде. Тому звертаємось до голови ОДА, аби він передав президенту України – українські націоналісти не дадуть йому здати національні інтереси", - наголосив Михайло Королик.