Кошулинський хоче стягнути з РФ відшкодування за радянську окупацію


Кандидат у Президенти України від націоналістичних сил Руслан Кошулинський хоче стягнути з Росії відшкодування за радянську окупацію.

Про це політик написав на своїй сторінці у Facebook, пише Вголос.

“Завдання нового Президента — терміново винести законопроект “Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки” на розгляд у ВРУ. Ми зобов’язані змусити Московію відшкодувати заощадження громадян України (83 млрд крб станом на 1991 рік, враховуючи інфляцію й індексацію), передати Україні належну їй частку Алмазного фонду, золотих і валютних запасів, закордонного майна колишнього Совєцького Союзу. І ми це зробимо”, — наголосив Кошулинський.

Кандидат у Президенти від націоналістів додав, що аналогічні закони уже прийняли у країнах Балтії.

“У країнах Балтії до влади прийшли справжні державники. Вони дають тверду відсіч шовіністичним забаганкам Кремля й змушують всю світову спільноту поважати їх. Що ж в Україні, найбільшій європейській державі, яка п’ятий рік боронить Європу від наступу московського чобота? Олігархічна влада не те що не вимагає репарацій від свого окупанта, вона цілеспрямовано ігнорує всі потуги націоналістів у цьому напрямку”, — написав Кошулинський.

Націоналіст додав, що понад рік тому, 22 січня 2018-го, нардепи від ВО “Свобода” зареєстрували у Верховній Раді законопроект “Про правонаступництво України щодо Української Народної Республіки” (№ 7521). Цей законопроект визначає зокрема таке:

  • Україна є правонаступницею Української Народної Республіки;
  • Україна не є відповідальною за злочини, скоєні тоталітарним комуністичним режимом у період окупації її території з 18 березня 1921-го по 23 серпня 1991 року;
  • Російська Федерація як правонаступниця колишнього СРСР є винною у скоєні злочинів проти українців тоталітарним комуністичним режимом в період окупації території України з 18 березня 1921 року по 23 серпня 1991 року.

Україна має право пред’явити вимоги РФ у частині компенсацій за злочини, скоєні проти українців тоталітарним комуністичним режимом у період окупації території України з 18 березня 1921-го по 23 серпня 1991 року.

“Олігархи при владі вже понад рік блокують цей законопроект у ВРУ. Чому? Бо єдине, що цікавить їх в Україні, це можливість набити власні кишені. Але аж ніяк не становище самої України”, — повідомив кандидат у Президенти України.