Косівські правоохоронці "ловили" у клубах підлітків, які пили та курили


Минулих вихідних працівниками Косівського відділу поліції провено відпрацювання району.

За результатами відпрацювання поліцейські склали 8 протоколів про адміністративні правопорушення за водіння транспортними засобами в стані алкогольного сп'яніння та 11 постанов за інші порушення Правил дорожнього руху.

Правоохороці відпрацьовали нічні розважальні заклади щодо виявлення в них неповнолітніх віком до 16-ти років. На двох 17-річних неповнолітніх склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 175-1 ч.1 КУпАП (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) та ст. 178 ч.1 КУпАП (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

Також на молодика, який пригостив неповнолітнього алкогольними напоями склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 180 КУпАП (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння). Аналогічні відпрацювання будуть проводитися і надалі.

Тож поліцейські нагадуютьбатькам та власникам розважальних закладів, що згідно ст. 20-1 Закону України "Про охорону дитинства" діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку".

За виявлення у розважальних закладах дитини віком до 16 років без супроводу принаймні одного з батьків чи особи, яка супроводжує її і несе за неї персональну відповідальність, працівниками поліції будуть складатися протоколи як на батьків за ст. 184 КУпАП (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), так і на власників розважальних закладів за ст. 180-1 КУпАП (Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування).