Kozak System презентували гімн Гірсько-штурмової бригади


10-та окрема Гірсько-штурмова бригада, яка базується в Коломиї отримала свій власний гімн.

Слова і музику до пісні написав командир взводу "Едельвейсів" Гліб Бабич. Мрія написати пісню про тих і для тих, хто воює у гірських бригадах, виникла у командира взводу давно, пише Бліц-Інфо з посиланням на канал kozak system.

«Текст та мелодія були зі мною поряд постійно, але вона мала «визріти». Це визрівання відбулося буквально за один день, я записав демо пісні та раптом з’ясувалося, що один з моїх побратимів вчився в одному класі із Сашком Положинським, лідером гурту «Тартак». Ми звернутися до нього, а Сашко одразу ж відповів «Цю пісню мають записати саме Kozak System, вона абсолютно в їх стилі!». Одного вечора я передав демо пісні Kozak System, вони одразу ж зі мною зв’язалися, а на ранок наступного дня я вже був у Києві на студії. За один день ми закінчили запис пісні. Я очікував гарного результату, але те, що вийшло перевершило мої найсміливіші очікування», - розповідає військовий.

Один з куплетів новоствореного військового гімну звучить так: «А нас не зламати і навіть не вбити, тому що відродяться з попелу квіти. Побачиш, утримавши небо у серці додому прийдуть Едельвеси».

«Едельвейси», про які йдеться у пісні, і є тою самою десятою гірсько-штурмовою бригадою, в якій служить вже кілька років Гліб Бабич. Річ в тім, що у символіці майже усіх європейських гірських підрозділів присутній едельвейс - це природньо, адже це високогірна непокорна квітка, яка росте на камінні в горах.

Для зйомок відео (режисером також виступив Гліб Бабич, режисером монтажу - Костянтин Михайлов) Kozak System приїхали в зону АТО, на позиції «Едельвейсів», на кілька днів: познайомились із героями нової пісні наживо, відзняли синхрони та звісно ж, заграли акустичний концерт у військовій частині.

«Це - наша війна і ми разом із військовими також воюємо, просто на своєму, культурному, фронті» - коментує новостворений трек фронтмен Kozak System Іван Леньо.

kozaksystem