Кожен франківець зможе посадити пам'ятне дерево


З метою створення сприятливого та комфортного міського середовища, виховання свідомого ставлення франківців до зелених насаджень, підвищення рівня екологічної освіти та зменшення забруднення довкілля, в Івано-Франківську реалізовуватимуть програму «Пам’ятне дерево».

Відповідне рішення прийняли депутати на пленарному засіданні 22 сесії Івано-Франківської міської ради. Головний розробник програми “Пам’ятне дерево” – Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради, який спільно з КП «Центр розвитку міста та рекреації» забезпечуватиме її виконання.

Кожен мешканець Івано-Франківська буде мати можливість долучитися до процесу озеленення міста та висадити дерево з нагоди визначної події в своєму житті: одруження, народження дітей, ювілеїв тощо. «Кожне посаджене дерево буде мати власну романтичну, цікаву, зворушливу історію, а місто розквітатиме та зеленітиме з кожним роком», – зазначив директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

Посадка дерев з нагоди визначних подій пропонується в наступних місцях:

- парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка;

- центральне міське озеро;

- сквер «Первоцвіт»;

- парк по вул. Молодіжній.

Для реалізації програми пропонують породи дерев: платан, тюльпанове дерево, дуб червоний, клен Фрімана, клен Друмонді, клен ясенелистий Фламінго, слива Пісарді та сакура. За бажанням заявників допускається висадка й інших дерев. Посадка дерев відбуватиметься навесні (з 1 березня по 30 квітня) та восени (з 1 жовтня по 30 листопада). Мешканці, які матимуть бажання посадити пам’ятне дерево будуть звертатися безпосереднього до виконавця програми – КП “Центр розвитку міста та рекреації” з заявою, у якій зазначатимуть подію, до якої приурочена висадка дерев, місце посадки, породу дерева та дату посадки.