Країни-учасниці «Карпатського простору» презентували франківцям свою туристичну привабливість


5 травня за сприяння облдержадміністрації відбулися туристичні презентації країн-учасниць ІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський ПРОСТІР».
Модератором заходу виступив начальник відділу туризму та міжнародної технічної допомоги управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій ОДА Віталій Передерко.

Цьогоріч учасниками презентацій були представники Литви, Угорщини, Румунії, Грузії та Польщі. Захід відвідали Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень, Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба, повноважний міністр Посольства Литовської Республіки в Україні Гвідас Кєрушаускас.

Цільовою аудиторію події стали представники регіональних туроператорів, турагентів, профільних громадських організацій, викладачі профільних ВНЗ тощо.

Зростання туризму у світі триває уже шостий рік поспіль, у 2016 році цей сектор економіки випередив за темпами зростання послуг у сфері фінансів і бізнесу, промисловість, соціальні послуги, роздрібну торгівлю та дистрибуцію, транспорт.

В Україні сукупний внесок подорожей і туризму у 2016 році становить 128,5 млрд грн. (5 млрд дол. США), або 5,6% ВВП. Зростання склало +4,5% порівняно з 2015 роком. Прямий внесок подорожей і туризму у 2016 році становить 34,8 млрд грн. (1,4 млрд дол. США), або 1,5% ВВП. Зростання склало +2,96% порівняно з 2015 роком.

Україна ввійшла в топ-15 країн за можливістю швидко та з невеликими капіталовкладеннями розпочати туристичний бізнес.

За даними адміністрації Держприкордонслужби у 2016 році до України в’їхало 13,6 млн. туристів, що на 5,6% більше, ніж у 2015 році; протягом 2016 року здійснили подорожі за кордон 24,7 млн. українських туристів, що на 6,5% більше, ніж у 2015 році.

За офіційними даними, торік Івано-Франківську область відвідало понад 2,1 млн. осіб (без врахування гостей садиб сільського зеленого туризму). Річний приріст складає 12,8%. Суб’єктами господарювання сфери туризму сплачено податків на суму 32 296,1 тис. грн., що на 14,5% більше показника 2015 року. Туристичний збір за 2016 рік становить 2 292,8 тис. грн., що на 45% більше  показника 2015 року.

Туристичні презентації країн-учасників ІІ Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський ПРОСТІР» відбувались у рамках реалізації маркетингових заходів проекту «Івано-Франківська область - край для туризму».

Довідково

Проект «Івано-Франківська область - край для туризму» впроваджується управлінням міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської обласної державної адміністрації за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Метою проекту є підтримка соціально-економічного зростання Івано-Франківщини через впровадження ефективної регіональної політики та розвиток туристичної галузі Прикарпаття.