Круглий стіл


17 грудня 2018 року о 11.00 год. в конференц-залі готелю «Станіславів» за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 7 відбудеться засідання круглого столу на тему «Формування ефективної державної політики з протидії торгівлі людьми в об’єднаних територіальних громадах Івано-Франківської області».

До обговорення питання формування ефективної державної політики з протидії торгівлі людьми в об’єднаних територіальних громадах Івано-Франківської області запрошуються  представники структурних підрозділів Івано-Франківської облдержадміністрації,  керівників  та  службовці об’єднаних територіальних громад Прикарпаття,  правоохоронні  органи.

Засідання  круглого столу має на меті активізувати роботу і у напрямку протидії торгівлі людьми. Ми свідомо загострюємо увагу саме на цьому, оскільки, коли створюються територіальні громади, то вони зосереджуються на тих проблемах, які, на їх думку, є найважливішими – фінансуванні освіти, охорони здоров’я, наданні медичних послуг, тощо.  Але, як показує статистика злочинів  у сфері  торгівлі людьми в Івано-Франківській області у 2018році,  жителі об’єднаних територіальних громад також  є постраждалими від торгівлі людьми.

На обласному рівні уже функціонує Міжвідомча рада, яка проводить відповідну роботу спільно з Івано-Франківським Карітасом, соціальними службами, правоохоронними органами та іншими відповідними структурами»,  заходи з протидії торгівлі людьми включені до   обласної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021рр.

 

Під час  круглого столу  організатори ознайомлять представників об’єднаних територіальних громад територіальних громад з нормативно-правовою базою, яка є на рівні області та держави в цілому. Організатори  круглого столу очікують, що  на рівні ОТГ Івано-Франківської області в 2019 році   буде проведена оцінку реального стану реалізації   державної політики у сфері  протидії торгівлі людьми та активізується робота у сфері  запобігання  торгівлі людьми та надання допомоги  особам, постраждалим від торгівлі людьми:

  • на рівні ОТГ призначені відповідальні посадові особи за  реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми;
  • створені дорадчі  органи з питань захисту прав дітей,  сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми;
  • введені в штатні розклади ОТГ посади фахівців соціальної роботи,
  • посадові обов’язки  фахівця соціальної роботи  доповнені  обов’язками за проведення заходів з попередження злочинів торгівлі людьми, виявлення постраждалих від торгівлі  людьми та  організації надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми з залученням

Засідання відбудеться в рамках реалізації проекту «Впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в тому числі дітьми,  в Івано-Франківській області» за   підтримки  Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, за фінансової підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства закордонних справ, торгівлі й розвитку Канади (DFATD) та Міністерства закордонних справ Норвегії у партнерстві з Департаментом соціальної політики Івано-Франківської ОДА.