Кримінального "авторитета" з Косова знову взяли під варту


Сьогодні, 6 листопада в міському суді Івано-Франківська відбулося обрання міри запобіжного заходу для підозрюваного в розбої мешканця Косова Михайла Чекурака.

Йдеться про напад на сім'ю Ходан з села Рожева, який трапився 11 лютого цього року. Тоді невідомі в масках увірвалися в будинок, побили і пограбували подружжя. Потерпілі отримали забої різного ступеня, черепно-мозкову травму, синці та інші травми. Прокуратура кваліфікувала злочин, як важкий. Підозрюваним у справі оголосили колишнього зятя потерпілих Михайла Чекурака.

Під час засідання, прокурор просила суд встановити міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 днів. Оскільки, на переконання прокурора, підозрюваний може чинити тиск на свідків, знищити докази чи втекти, інформує кореспондентка Бліц-Інфо з зали суду.

Водночас слідчий у справі запевнив суддю, що підозрюваний тисне на свого спільника, щоб той взяв вину на себе, тож Чекурака необхідно ізолювати.

У свою чергу захисник підозрюваного зауважив, що його клієнт добровільно здав закордонний паспорт у міграційну службу, а український паспорт у нього забрав слідчий.

Окрім того, за словами адвоката, кримінальне провадження по цій справі слідчий виділив з іншого кримінального провадження, щодо підриву ресторану "Старий Косів". Хоча, якщо є два кримінальні провадження щодо однієї особи, каже адвокат, їх об'єднують в одне.

Вислухавши доводи сторін, суддя Бабій вийшла до нарадчої кімнати. Після повернення суд задовільнив клопотання прокуратури і визначив мірою запобіжного заходу утримання під вартою терміном 60 днів з можливістю внесення застави в розмірі 264 400 грн. Михайла Чекурака взяли під варту в залі суду.

Нагадаємо, відомого у Косові кримінального "авторитета" Михайла Чекурака також підозрюють у підриві ресторану "Старий Косів".