"Кришталевий" Володя з Калуша мріє одужати


Коли ходити – це найбільша мрія. 14-річний Володя Базюк з Калуша має рідкісну недугу – незавершений остеогенез або ж у народі “кришталеву хворобу”.

Його кістки крихкі і ламаються навіть під вагою тіла. Всього Володя Базюк мав близько півсотні переломів.

Перші тривожні симптоми, розповідає мама хлопчика Надія Лавренчук, з’явилися тоді, коли Володі було 4 роки. 

"Спочатку ламалися руки, потім перейшло на ноги. Десь вдарився і зразу тріщина, або перелом був. Міг навіть просто стати і траплявся перелом. Одного разу катався на качелі і отримав перелом стегна. Просто сидів",- пригадує мама.

З 9 років Володя пересувається в інвалідному візку. Навчається вдома. Вчителі приходять до нього. Також хлопчик має улюблені хобі: складає кубик-рубика за 21 секунду, бавиться з папугою Гошею, а також в інтернеті самостійно навчився грати на гітарі.

Нині Володя лікується в Харкові в інституті патології хребта і суглобів. Спочатку боялися далеко їхати, проте наважилсь і зараз Володя вже відчуває покращення.

Незабаром Володі робитимуть операцію. В кістку введуть металоконструкцію спочатку в одну ногу, потім в іншу. Цек дасть шанс хлопчику ходити. Проте все упирається в фінанси. На пластину необхідно 140 тисяч гривень. Для багатодітної родини ця сума непосильна. Відео канал 402.

Реквізити для допомоги: 

Картка Приват Банк 4149 4978 6479 1837