Куди надійно вкласти гроші?


Стрімке поширення Covid-19 змусило частину світового бізнесу призупинити свою діяльність або перенести її у режим онлайн.

Такі різкі зміни досить серйозно похитнули світову економіку. Що відбувається досліджував аналітичний центр balgo developer. Більшість країн зараз готується до великої кризи. Перші її симптоми уже почали проявлятися. Одним з суттєвих, який відчули українці, є валютні коливання. Сьогодні багатьом здається, що найкращий актив - це гроші на рахунку, а ще краще у валюті. Це дійсно міцний актив під час кризи, адже усе інше знецінюється. Проте варто подумати ось про що. На засіданні “Великої двадцятки” вирішили, що у світову економіку для протидії кризі увіллються п’ять трильйонів доларів. США виділить два трильйони доларів, МВФ - трильйон. ЄС - 750 мільярдів. Японія - 137 мільярдів. Скоріше за все, подібним шляхом піде і Україна, країни будуть друкувати гроші. Почнеться контрольована інфляція, сукупне знецінення грошей. Навіть якщо, припустимо, ви не відчуєте істотної зміни курсу долара до гривні, купівельна спроможність грошей буде падати.

У 1971 році за 1000 доларів, що була прив’язана до золотого запасу США, можна було купити у 6,5 разів більше, ніж зараз. Тож це вже відбувалося і відбуватиметься далі: гроші як ресурс втрачатимуть цінність.

Варто робити важливі висновки, а саме: після закінчення кризи найціннішим товаром буде бізнес, який генеруватиме кошти, а не самі кошти. Тому інвестуйте у себе, у розвиток - і готуйтесь до старту. 

Напередодні кризи українці традиційно починають знімати гривневі залишки з банківських депозитів і запасатися готівковою іноземною валютою. Девальвація з'їдає цінність гривневих заощаджень, а на готівковому ринку вже проявляється дефіцит валюти. Багато банків обмежили продаж долара. В таких умовах, коли девальвація може мати непередбачувану динаміку, одним з традиційних способів зберегти заощадження є покупка інвестиції в нерухомість.

Для порівняння, ставки по банківських депозитах активно знижуються з другої половини минулого року. Зараз банки беруть гривню в середньому під 11−12% річних. Доларові вклади принесуть 1−2% дохідності в рік.

Зберігати гроші у вигляді квадратних метрів — класичний і випробуваний не однією кризою метод. В короткостроковій перспективі інвестиція у нерухомість допоможе зберегти накопичення, у довгостроковій — примножити їх, адже вартість житла має стійку тенденцію до зростання.

Експерти зазначають, наразі ціни на первинну нерухомість не суттєво відрізняються від минулорічних. Але зволікати покупцям не варто. У другому кварталі поточного року вартість метра квадратного може піднятись на 12-15%. Значною мірою це буде пов’язано з ростом іноземної валюти, що потягне за собою зростання вартості будматеріалів.
Як зараз купити житло і не втратити вкладені кошти? blago developer рекомендує при виборі житла віддавати перевагу об'єктам з мінімальним рівнем ризику — готовим або таким, які перебувають на завершальній стадії. Перед закриттям угоди, крім стандартної перевірки дозвільних документів забудовника, варто також переконатися, що у компанії достатньо власних ресурсів добудувати об'єкт навіть в умовах кризи.

Як купити квартиру онлайн? Івано-Франківський забудовник blago developer розробив алгоритм, яким користуються клієнти під час карантину:

1. Зайти на сайт житлового комплексу або забудовника та обрати для себе ідеальне планування квартири.
2. Написати або подзвонити менеджеру відділу продажу.
3. Відвідати онлайн екскурсію квартирою та житловим комплексом.
4. У зручний спосіб оформити договір купівлі та оплатити.

Щоб почуватися в безпеці, першочергово оберіть для себе декілька оптимальних пропозицій. Далі потрібно зібрати інформацію про забудовника, у якого плануєте купити квартиру, і детально ознайомтесь з його діяльністю. Серед переліку компаній варто обирати тих, хто тривалий час працює на ринку нерухомості. Вони уже мають досвід роботи у період кризи. На франківському ринку нерухомості такою компанією є blago developer. Впродовж 18-и років успішної роботи, вона вистояла перед фінансово-економічними загостреннями 2008-2009 та 2013-2014 років і створила для себе алгоритм роботи під час кризи. 

Варто зазначити, на час карантину компанія налагодила віддалений режим роботи. Консультування покупців blago developer проводить онлайн. А для клієнтів, які уже придбали помешкання, на офіційному сайті забудовника регулярно публікують звіти про будівництво. 

Цікавим нововведенням зараз є онлайн-оглядини квартири. Таку послугу blago developer ввів, щоб клієнти, які зараз перебувають на карантині, змогли на власні очі побачити майбутній дім і переконатись у правильності свого вибору. 

Підсумуємо, для безпеки ваших вкладень у нерухомість, варто купувати квартири у забудовника зі значним досвідом роботи на ринку, прозорою звітністю перед клієнтом та вмінням адаптуватись до непередбачуваних обставин. 

Купити квартиру від надійного забудовника blago developer можна у Містечку СоборнеЖК Comfort ParkПаркова АлеяManhattanMain HouseАвторський, Family Plaza, Chocolate, елітних комплексах Parus та Royal Hall.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!