Куди франківці можуть викинути будівельні відходи? Перелік пунктів прийому


Мешканці Івано-Франківська в мережі регулярно цікавляться, куди можна вивести великогабаритні відходи та будівельне сміття.

Адже вже понад рік виконавчий комітет заборонив викидати в контейнери для збору твердих побутових відходів та на контейнерні майданчики великогабаритні та ремонтні відходи. Зокрема, листя, гілля, дорожні змети та інші подібні відходи, інформує Бліц-Інфо.

Залишення їх на контейнерному майданчику вважається грубим порушенням правил благоустрою міста. Порушників штрафують: для мешканців – від 340 грн. до 1360 грн.; для СПД та юридичних осіб – 1700 грн.

Тож, щоб зберегти чистоту двору та й міста в цілому великогабаритне сміття потрібно вивозити на закритий майданчик ПрАТ "АТП-0928". Підприємство обслуговує фізичних та юридичних осіб на території колишніх ЖЕО №1,2,3,4,6,7,8,9 та приміські села міста Івано-Франківська.

Пункт працює щоденно, крім неділі, з 8:00 до 19-00, за адресою: вулиця Максимовича,11.

Вартість прийому відходів:
- для мешканців у межах річної норми (ВГ відходи – 60 кг, Ремонтні відходи – 88 кг) – безкоштовно. Понад норму – 80 грн. за 1 т відходів;
- для СПД та юридичних осіб – 80 грн. за 1 т. відходів.

Крім того, вивезенням великогабаритного сміття займається ДП "Автоколона 2222". Вивіз негабаритних та ремонтних відходів вагою до 80 кг. на 1-го мешканця підприємство проводить безкоштовно. Відходи, вага яких становить  понад 80 кг., вивозять за ціною 80 гривень за 1 тонну(станом на 15.01.2018р.).

Пункт працює у будні дні з 8:00 до 17:00, за адресою: вулиця Степана Бандери,60.

Зокрема, вивезти великогабаритні відходи можна на «Полігон ТПВ» у с. Рибне, цілодобово.

До теми: Де франківці можуть здати відсортоване сміття? Перелік пунктів прийому

У Франківську запрацювала нова сортувальна лінія