Куди піти цього тижня в Івано-Франківську. Перелік цікавих подій


У перший тиждень зими франківці матимуть нагоду відвідати виставки, презентації фільмів та концерти.

Кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події, які відбуватимуться у нашому місті цього тижня - з 2 до 8 грудня.

У понеділок, 2 грудня в Івано-Франківську зіграють виставу "Я йду, Христе!". 

"Текстову основу вистави складають епістолярна повість Григора Лужницького «Дванадцять листів о. Андрея Шептицького до матері» і фрагменти спогадів Софії Шептицької «Молодість і покликання Романа Шептицького». Сюжет зосереджується на переломному моменті, коли молодий Роман Шептицький (у майбутньому митрополит Андрей, приймає рішення йти духовним шляхом. Вистава може бути зрозумілою людині будь-якого віросповідання чи конфесії. Адже йдеться в ній про пошук віри, про дорогу до Бога, про усвідомлення своєї місії в житті і не відступництва від неї. А ще – про високу культуру почуттів – як суто людських, так і релігійних", - йдеться у описі.

В ролі митрополита Андрея – Засл.арт.України  Володимир Губанов
Софія Шептицька – Засл.арт.України  Лідія Данильчук
Режисер –Засл.діяч мистецтв України Ірина Волицька
Прем’єра – 2004 рік
Тривалість вистави – 1 год. 10 хв.

Де: Підземний Перехід Вагабундо, П. Орлика 7.
Коли: 2 грудня, 19.00

Також цього дня іванофранківців кличуть на відкритий ефір другого сезону авторської програми Анни Шийчук "Хтознаяк" на Urban Space Radio, присвячений емоційному інтелекту та soft skills в житті і на роботі. 

Гостем психологині Анни Шийчук на останньому ефірі стане Володимир Вовк — Медичний психолог та HR consultant (Full-Stack) та People Partner, Beetroot.
 

Світлина від Urban Space Radio.

"Говоримо про прокрастинацію: що це таке і чи варто її боятися. Окрім того, з'ясуємо чи може це явище носити здоровий характер та яке відношення має прокрастинація до творчого мислення", - зазначають організатори.

Під час відкритого ефіру кожен охочий зможе поставити своє питання, поділитися власною історією і почути поради від фахівців .

Коли: 2 грудня 2019, понеділок, початок: 21:00

Де: Urban Space 100 (Грушевського, 19), Івано-Франківськ.

Вечір вівторка, 3 грудня можна провести на презентації виставки Hyperreality. 

"Hyperreality - це спроба осмислення категорій сприйняття та пошуку до нових істин в період постмодернізму. Про що не можна говорити, те слід показати і ми спробуємо це зробити", - йдеться на сторінці події у мережі.

Виставка створювалась в рамках проекту Post-culture laboratory/HEDONIST.
Де: Підземний Перехід Вагабундо, вул. П. Орлика 7.
Коли: 3 грудня, 18.00

У четвер, 5 грудня в івано-франківському театрі ляльок відбудеться концерт Метта Елліотта. 

Коли Метту було 16, він залишив формальну освіту, аби (перепрошуємо за штамп) присвятити себе музиці. Метт влаштувася на роботу в музичний магазин та працював діджеєм в різних брістольских клубах, в які його формально навіть не мали пускати через його вік. Те, що тоді починалось з захоплення драм-енд-бейсом, двадцять років по тому вилилося в розділене на дві частини життя. Розділене між британським Брістолем та французьким Нансі. Розділене між знаковим драм-енд-бейсовим проектом Matt Elliott/The Third Eye Foundation та темним неофолком, який Метт писав та виконував соло. Розділене між внутрішньою вразливістю та зовнішньою експресивністю. Метт проживає принаймні два життя одночасно, і його музика від цього виграє.

Як композитор та соло-музикант Метт створив 11 альбомів, кожен з яких ще тягучіший та густіший за звучанням, ніж попередній. Ми особливо любимо його останню десятирічку з альбомами “The Calm Before”, “The Broken Man” та “Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart”, але вирішувати вам. А ще любимо лірику Метта, яка жалить, наче лінива бджола - повільно та лишаючи після себе тупий запізнілий біль.

Метт приїде в Україну з вибіркою старого якісного матеріалу, а також новими піснями з майбутнього альбому ‘Farewell To All We Know’ (реліз очікується в 2020 році). І це вперше, коли його європейський тур сягне так далеко на схід. В Україні Метт зіграє лише три концерти.

Квитки за посиланням.

У суботу, 7 грудня іванофранківців кличуть на прем'єру документального фільму Семена Мозгового «Історія Зимового саду». Стрічка отримала приз за Найкращий український документальний фільм на Міжнародному кінофестивалі Docudays UA. На прем'єрі будуть присутні режисер та учасники творчої групи — вони представлять картину, а після показу проведуть Q&A-сесію з глядачами.

Світлина від 86PROKAT.

Про фільм: На території київської ВДНГ стоїть павільйон квітникарства, що має назву Зимовий сад. Хранителька павільйону, Валентина Миколаївна, вже 45 років ретельно доглядає  колекцію екзотичних рослин і оранжерею, де вони розмістилися. Час виходу на пенсію невблаганно наближається, але прохання керівництва скласти повноваження шокує Валентину Миколаївну. Вона протестує, вважаючи, що рослини без неї загинуть — та схоже що її сад живе за власними законами.

Коли: 7 грудня, субота, 19:30
Де: Підземний Перехід Ваґабундо, вул. Пилипа Орлика, 7, 
Квитки за посиланням.

У неділю, 8 грудня варто завітати до івано-франківського театру. Тут зіграють виставу "Оскар і рожева пані". 

"Оскару лише десять років, але йому вже нема на що сподіватись, адже страшний діагноз безжально перекреслив маленьке життя. Йому лишилося прожити 12 днів. 12 останніх днів життя в зневірі й розпачі..., якби не одна дивакувата жінка у безглуздому рожевому костюмі. Відкриваючи Бога для Оскара, вона знаходить його сама... Театральний арт-проект "Оскар і Рожева Пані" - це емоційна історія, наповнена болем і ще більше - вірою!", - йдеться у описі.

Квитки можна за нижчевказаним посиланням.