Куди українці у 2015 році можуть їхати без віз


Українцям просто відвідувати як безвізові країни, так і ті, в яких візу оформляють на кордоні.

Виявляється, у розпорядженні пересічного українця понад 100 країн, а це майже половина світу, куди можна потрапити без візової бюрократії, інформує lifeistravel.

Грузія

Фотографії Грузії

Дивовижна країна із тісним перплетінням давніх традицій, історії та культури із сучасною архітектурою. Стародавні храми, печерні монастирські комплекси, природні парки, чудові гірськолижні курорти — все це Грузія. Тут ви можете помилуватись чудовими кавказькими горами, відпочити на пляжах Чорного моря, оцінити неперевершену місцеву кухню. Ну а про грузинську гостинність уже скаладють легенди.

Сербія

serbia

Місцеві курорти завдяки помірному клімату та хорошій природі вважаються одними з кращих у Європі по лікувально-оздоровчих якостях. Рафтинг, рибалка, полювання spa-тури, гірськолижні курорти — доступні і дешевші, ніж у решті Європи. У Сербії проводяться багато ярмарків та фестивалів, серед яких і фестиваль Exit — один з найкращих музичних фестивалів Європи. А нічні клуби Бєлграда за популярністю зрівнялись із Ібіцою.  Журнал Lonely Planet включив Сербію до списку найкращих країн для подорожей у 2015 році.

Бразилія

rio

Неймовірні пляжі, плантації запашної кави, темераментна самба, та найкращі у світі футболісти. Не дивно, що саме бразильці, попри значну бідність, вважаються найщасливішою нацією у світі. Чемпіонат світу із футболу 2014 та олімпіада в Ріо-де-Жанейро 2016 значно розвинули інфраструктуру країни. Відвідати карнавал у Ріо щороку приїжджає безліч туристів. Якщо ж у вас вистачить сміливості — відправляйтесь та підкорюйте джунглі Амазонки.

Туреччина

istanbul

Турецькі курорти знамениті на весь світ. Але Туреччина це не лише золоті пляжі чотирьох морів, але й термальні джерела Ялови, монастирі Кападокії, гірськолижні курорти і класний шопінг. Ну і вражаючий Стамбул із Блакитною мечеттю і палацом Топкапи. Країна, де поєднались захід та схід, минуле і сучасне, країна, де кожен знайде щось своє.

Албанія

albania

Справжня перлина Середземного моря. Через тривалу ізоляцію більшість не знає про її багату культурну спадщину і надзвичайно красиву природу з мальовничими каньойонами та криштелево чистими пляжами. Через меншу розкрученість ціни в Албанії дуже доступні. А подивитись тут справді є на що. На території Албанії збереглися пам’ятники міської та фортечної архітектури, замки та фортеці. Та найбільше приваблює в Албанії чисте море і чудові пляжі.

Монголія

mongolia

Головними монгольськими визначними місцями є природні ландшафти. Степи з озерами і ріками, тайга і гори, величезна пустеля Гобі. В Монголії багато рідкісних рослин та тварин. Юрти тут не пережиток минулого, а повноцінне житло. Рибалка, полювання, піші походи, сплави, катання верхи — все це до ваших послуг у Монголії. Тут збереглись багато архітектурних пам’яток монголоської імперії середніх віків — буддійські монастирі та храми, стародавнє місто Каракорум. У липні відбувається фестиваль Наадам, у якому бере участь вся Монголія. Три дні проводяться змагання із боротьби, стрільби з лука та їзди верхи.

Гонконг

hongkong

Особливий адміністративний район Китаю, колишня британська колонія, розташований на багатьох островах та півостровах на південному сході Китаю. Гонконг — третій найкращий фінансовий центр у світі і перший в Азії. Через малу площу придатних для забудівлі земель тут найвища концентрація хмарочосів у світі. Безвізово в Гонконзі можна перебувати до 14 днів.

Білорусь

belarus

У сусідню країну можна потрапити не лише без візи, а й без закордонного паспорту. В Білорусі дуже багато національних парків, оздоровчих комплексів, замків, музеїв та архітектурних пам’яток. Відсутність мовного бар’єру та доступні ціни роблять Білорусь дуже перспективною країною для мандрівки.

Тайланд

thailand

Хоча Тайланд не є повністю безвізовою країною ( візу можна придбати в аеропорту), сюди варто приїхати обов’язково. Тайланд — унікальна країна. Тут є розваги на будь який смак. Безліч стародавніх міст і храмів, найвища у світі 127 метрова статуя Будди, палаци, тропічні ліси, водоспади, яскраві національні свята, тайський масаж, неймовірні пляжі, дайвінг, секс-туризм, все це і багато іншого ви знайдете в Тайланді.

Намібія

namibia

Тут поєднались дика і водночас цивілізована Африка. Зараз Намібія — це динамічна країна з розвиненою інфраструктурою, хорошими дорогами, комфортними готелями. Намібія — місце де зустрічаються дві стихії: пустеля та океан. У національних парках можна спостерігати за справжною дикою Африкою. На території Намібії розміщені пустелі Наміб та Калахарі, Каньйон Фіш-Рівер, алмазні шахти, покинуті міста, кам’яний ліс, місце падіння найбільшого в світі метеориту.

 

Безвізовими для українців на 30 днів будуть наступні країни. У випадку, якщо кількість днів відмінне від 30, уточнення подамо в дужках.

 

Антигуа і Барбуда

Боснія і Герцеговина

Бруней

Барбадос

Єгипет (без візи можна перебувати 15 днів, якщо подорожуєте як турист в а / п прильоту Sharm El Sheik (SSH), Saint Catherine (SKV) або Taba (TCP), без візи заборонено залишати Синайський півострів.

Східний Тимор

Вануату

Гонконг (14 днів)

Китай – Пекін (до 3-х днів)

Самоа (60 днів)

Свазіленд

Малайзія

Мікронезія

Ніуе

Палау

Сербія

Туреччина (60 днів)

Тувалу

Туніс (у разі купленого туру і резервації готелю)

Сент-Вінсент і Гренадіни

острови Кука

Сейшельські острови

Північні Маріанські острови (45 днів)

Мальдівські острови

 

На 96 годин українцям дозволений безвізовий транзитний в’їзд в Сінгапур, слід звертати увагу що це має бути саме транзит. Наприклад, ви летите з Києва на Балі через Сінгапур – віза на 96 годин (три доби) вам не потрібна. Якщо ви хочете просто злітати в Сінгапур з Києва і повернутися – для цього потрібна віза.

 

На 90 днів без візи дозволено перебування у наступних країнах:

Аргентина

Албанія

Азербайджан

Вірменія

Білорусь

Бразилія

Гаїті

Грузія

Гватемала

Гондурас

Гренада

Домініканська республіка (21 день)

Ізраїль

Казахстан

Киргизія

Молдова

Монголія

Намібія

Панама

Парагвай

Перу

Росія

Сальвадор

Таджикистан

Узбекистан

Фіджі (4 місяці)

Чорногорія

Чилі (з 24 квітня 2015 року)

Еквадор

 

Без часових обмежень безвізовий режим для громадян України встановлений в Македонії, Придністровській Молдавській республіці, на Бермудських островах.

 

Для в’їзду в Мексику необхідна електронна реєстрація для отримання електронного дозволу на в’їзд або віза США.

 

Віза по приїзду оформляється для громадян України в наступних країнах світу:

Макао (Аоминь)

Барбадос

Болівія (тільки в аеропорту)

Буркіна-Фасо (на кордоні)

Бурунді (на кордоні тільки теоретично, краще через посольство)

Східний Тимор

Гаїті

Гамбія

Джибуті

Домініка

Домініканська Республіка

Замбія

Йорданія

Іран (по прильоту в Тегеран, 14 днів)

Кабо-Верде

Камбоджа

Кенія

Коморські острови

Лаос

Ліван

Маврикій

Мавританія (візу можна отримати в аеропорту Нуакшота і на кордоні з Морокко при перетині кордону, строком на 1 міс, 3 міс і рік)

Мадагаскар (за наявності квитків туди-назад і не більше 90 днів)

Малаві

Мальдіви

Непал

Оман (жінки тільки в супроводі чоловіка і тільки в аеропорту Маскат)

Пакистан (тільки в разі відвідування країни з бізнес цілями, необхідно мати при собі лист від бізнес-партнера, лист рекомендацію торгово-промислової палати)

Сент-Вінсент і Гренадіни

Північний Кіпр

Сенегал (можна отримати візу онлайн на 90 днів з подальшою фізичної видачею в аеропорту Дакара)

Танзанія

Таїланд (на 15 днів, на кордоні)

Того

Тонга

Тувалу

Уганда

Фіджі

Еритрея (в аеропорту міста Асмара або морських портах Массава і Ассаб при наявності дозволу міграційної служби)

 

Крім всім відомого “шенгену”, часто подорожуючим корисно мати американську візу. З американською візою список розширюється ще на 8 країн:

Бермудські острови

Беліз (власникам американської мультивізи, віза в Беліз оформляється по прибуттю за USD 50.00)

Коста-Ріка

Маріанські острови

Маршаллові острови

Мексика

Панама

Теркс і Кайкос

 

Ще одна корисна віза для подорожі по екзотичних країнах – віза Великобританії. Вона дає можливість відвідати такі країни:

Ангілья

Бермудські острови

Гібралтар

Ірландія

Теркс і Кайкос

 

за матеріалами: inspired.com.ua