Кваснєвський розкритикував Брюссель за наївність і бездіяльність у питанні України


Посередник ЄС - колишній президент Польщі Олександр Кваснєвський розкритикував політику Брюсселя щодо України, звинувативши Євросоюз в наївності.

Про це в неділю пише "Німецька хвиля".

Ще влітку було ясно, що Росія торпедує угоду про асоціацію між Брюсселем і Києвом, заявив Кваснєвський в інтерв'ю журналу DerSpiegel, витяги з якого в неділю, 8 листопада, наводить агентство AFP.

На думку європейського посередника, Захід недооцінив рішучість президента Росії Володимира Путіна завадити підписанню цієї угоди, він також недооцінює те, що в даний час відбувається в Києві.

Чинне українське керівництво на чолі з президентом Віктором Януковичем не має ніякої стратегії і лише прагне пережити найближчі місяці.

"Воно не передбачало масштабів невдоволення проєвропейськи налаштованих українців, вважаючи, що вони не спонтанні, а організовані із-за кордону", - вважає Кваснєвський.

Колишній польський президент також розкритикував неготовність Заходу допомагати Україні у боротьбі з величезними фінансовими проблемами.

Жорсткі умови, пред'явлені Києву Міжнародним валютним фондом (МВФ), підштовхнули Україну до Москви, зазначив він.

"Євросоюзу слід подумати про надання Україні короткостроковій допомоги і зажадати від МВФ менш жорстких рішень. Однак це відбувається лише тепер", - констатував Кваснєвський.