КВУ зафіксував "протестне" голосування - бюлетені рвали, псували й розмальовували


Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували низку фактів протестних випадків у рамках голосування під час виборів Президента України.
Про це поінформував генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель під час презентації попереднього звіту щодо перебігу виборів Президента України у понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Спостерігачі Комітету виборців України повідомляли про низку фактів протестних випадків у рамках голосування. До прикладу: у Хмельницькій області зафіксовано три факти псування виборчих бюлетенів, коли виборці показово псували бюлетені, розривали їх і, таким чином виявляли свій протест. У Черкаській області (дільниця 711077) виборець не дочекався черги до виборчої кабінки - розірвав бюлетень і пішов додому", - зазначив Кошель.

Водночас, за його словами, на одній із виборчих дільниць Закарпаття представники КВУ зафіксували випадок, коли через увесь бюлетень був зроблений великий напис "Всіх розстріляти, крім кандидата...".

"Такого протестного голосування ми зустрічали досить багато, коли виборці викреслювали прізвища кандидатів, коли вказували низку знаків мінус, коли розписували бюлетені в протестний настрій. Такі дії свідчать про значний рівень недовіри до суб'єктів виборчого процесу, до політичної системи України загалом. Це свідчить також про низку проблемних моментів, зокрема пов'язаних із використанням елементів "чорного" піару, компрометуючих матеріалів та інших негативних проявів у рамках виборчої кампанії", - додав Кошель.

Він наголосив, що це досить неприємний сигнал для всіх без винятку кандидатів на посаду Президента України.