Легендарний сотник УПА підтримав висунення в президенти Кошулинського


Легендарний сотенний УПА Мирослав Симчич підтримав кандидата в президенти від об'єднаних сил націоналістів Руслана Кошулинського.

Відео на своїй сторінці у мережі Facebook опублікував лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Бажаю міцної сили, відваги, витримки, та боротися до повної перемоги! Я щодня молюся до Бога за перемогу націоналістів. Бо поки не буде націоналістів при владі – не буде такої держави, яка повинна бути", - каже Симчич.

Як відомо, кандидатуру Кошулинського висунула на своєму з’їзді партія ВО "Свобода". На його підтримку також висловилися очільники «Правого сектора», «ОУН», «КУН» та руху «С14». 

Нагадаємо, за свою боротьбу 95-річний ветеран УПА Мирослав Симчич 32 роки 6 місяців і три дні провів у радянських таборах. Проте, він ні на секунду не пошкодував про своє рішення піти в УПА, щоб захищати Україну. А прославився  Симчич боєм за Космач у січні 1945 року, коли разом зі своїми побратимами – Березівською сотнею, в якій воювали понад 200 упівців, знищив каральний полк НКВС, а це майже 400 осіб.Слід зазначити, реабілітували сотника лише минулого року - через 30 років після вироку.