Легенди австрійського Станиславова. У Франківську презентували нову книгу Івана Бондарева


У четвер, 16 листопада, у книгарні видавництва “Лілея-НВ” краєзнавець Іван Бондарев презентував свою другу в серії книгу “Легенди австрійського Станиславова”.

Невеличка зала книгарні “Лілея НВ” не вмістила усіх охочих, дехто намагався почути найцікавіше із коридору, пише Репортер.

Книга вийшла накладом 1000 примірників, половину оплатила міська рада. Зараз всі охочі можуть придбати один з примірників у книгарні, вартість – 40 грн.

У збірці представлені статті про місто: яким воно було сотню років тому, і яким є зараз. Всі легенди публікувалися у постійній рубриці Репортера з 2013 року.

До створення книги залучили багато людей: колекціонери надавали старі поштівки, фотографи робили зйомку, а Бондарев працював над текстом.

Трохи про книгу: В історії Станиславова австрійський період був найдовшим – від 1772 до 1918 року місто перебувало у складі імперії Габсбурґів. Ці півтора сторіччя залишили яскравий слід у міському фольклорі. Прочитавши книжку, ви довідаєтесь про найцікавіші легенди, байки й анекдоти, пов’язані з епохою “бабуні Австрії”.