Лекції, вистави та презентації: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську


Гадаєте, як цікаво провести час? Не знаєте куди піти? Щодня в Івано-Франківську відбувається багато цікавих подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 30 до 6 жовтня.

У вівторок, 1 жовтня о 8:00 біля міської ратуші стартує акція "Велосипедом на роботу".

Жовтень - не привід відмовляти собі у велосипедних поїздках. І тим паче, у поїздках на роботу! Асоціація велосипедистів Івано-Франківська запрошує вас на ранкову каву та велопрогулянку містом, аби робочий день почався дійсно вдало та бадьоро.

Світлина від Асоціація велосипедистів Івано-Франківська.

Цього дня о 18:00 актори франківського драмтеатру зіграють виставу "За дверима бажань".

Чому б не поекспериментувати і не розважити себе новими знайомствами, коли не треба щодня ходити на роботу, а жага пригод і яскравих емоцій не дозволяє тихо насолоджуватись "заслуженим відпочинком". Ці пенсіонери влаштують таку вечірку, що молоді позаздрять. Отже, одного дня, 60-літня Анастасія раптом вирішила, що 70-літній Мальвіні самий час... вийти заміж! і зателефонувала у шлюбне агенство «Єлена та Паріс». Але щось пішло не так.

Світлина від Франківський драмтеатр.

У середу, 2 жовтня о 18:00 на території Палацу Потоцьких відбудуться "Шляхетні бесіди: СтаніСЛОВО".

Очікуємо поспілкуватися з письменниками та шанувальниками літератури! Поговоримо про створення палацової аудіобібліотеки. Прийти, зануритися в середовище, розчинитися в слові… Воно ж бо було спочатку. Нам дуже цінний ваш досвід! Палац Потоцьких XXII століття — платформа для комунікацій.

Світлина від Палац Потоцьких «Простір Інноваційних Креацій «Палац».

У суботу, 5 жовтня о 12:00 в просторі "Вдома" стартує лекція на тему: «Дівчата творять»: основи сексуальної освіти.

Обізнаність щодо сексуальної освіти дає можливість вчасно розпізнати і попередити сексуальне насильство, таким чином уникнувши численних фізичних та психічних травм. Правильне статеве виховання дітей дозволяє уникнути непорозумінь, запобігти небажаній вагітності чи хворобам, що передаються статевим шляхом серед підлітків.

Як розкрити власну сексуальність, як говорити з дітьми про секс — про все це і навіть більше ви можете дізнатись на лекціях з сексуальної освіти, яку проводить ініціатива «Дівчата творять».

Лекція безкоштовна за попередньою реєстрацією.

Світлина від Дівчата творять.

Цього дня о 18:00 в підземному переході Вагабундо відкриють виставку Зіс іс ґьорлз арт.

Сміливі, наполегливі і при цьому ніжні та чуттєві. Дівчаче мистецтво не схоже на мистецтво жінок. Це наче золота середина між дитячою щирістю і професійною дорослістю. На виставці будуть представлені: живопис, керамічні пласти, скляні інсталяції, колажі, фотографії та графіка, художниць з Івано-Франківська, Львова та Києва.

Також, на відкритті одна з учасниць представить свій перформанс.

Світлина від Підземний Перехід Ваґабундо.

На завершення тижня, у неділю, 6 жовтня о 18:00 на території Палацу Потоцьких відбудеться виставка «1989» та показ фільму «Коля».

Виставка показових світлин 15 передових чеських фотографів, які зафіксували переломні моменти нової історії Чехословаччини, коли після 40 років гніту комуністична диктатура зрештою скінчилася: демонстрації проти тоталітарного режиму в 1988 році, тиждень Палаха в січні 1989 та 17 листопада 1989, а саме емоційну натхненну атмосферу, яка слідувала за цими подіями.

Частиною виставки також є набір фотографій відходу радянських військ з території Чехословаччини в 1990–1991 роках, який і завершив Оксамитову революцію.

Світлина від Чеський центр у Києві.

Фільм "Коля" отримав «Оскара» та «Золотий глобус» за найкращий іноземний фільм у 1996 році.

Любовна комедія про чоловіка, який думав, що вже не може бути гірше, і не сподівався, що саме проживає найкращі моменти свого життя. У Франтішека вже посивіли вуса. Коля ще не досяг шкільного віку, вони зустрілися завдяки трагікомічній життєвій ситуації. Зрештою ці двоє залишилися самі. Старий молодчик і хлопчик, які один одного не розуміють у всіх значеннях цього слова. На них чекає довгий і складний шлях за усмішкою і любов’ю.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!