Леонід Кучма: Путін стиснув Україну в такі обійми, з яких без втрат не вибратися


Третій президент України Леонід Кучма вражений тим, як Володимир Путін змусив Віктора Януковича відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він повідомив в ексклюзивному коментарі ZN.UA, передає УНН

На питання ZN.UA, вчинок якої людини його особливо вразив в році, що минає, Леонід Кучма відповів: "Ви знаєте, я піду від зворотного і назву Володимира Путіна. Він домігся тієї мети, яку перед собою ставив. За два тижні до, здавалося б, неминучого підписання Угоди про асоціацію з ЄС він зміг знайти аргументи для того, щоб президент України відмовився від своїх намірів".

"В результаті Путін стиснув Україну в такі обійми, з яких, при всьому бажанні, без втрат не вибратися. Він переграв і Захід, змусивши його дивитися на Україну через московські окуляри. Так наша країна і опинилася між небом і ... ковадлом" , - сказав колишній глава держави.

"Правда, мені досі не зрозуміло: чому Угода про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі не були підписані під час президентства Ющенка, коли, здавалося б, все сприяло цьому - і симпатії Заходу до української влади, і відсутність економічної кризи в ЄС ? ..", - зазначив Кучма.

Як відомо, 21 листопада Кабінет міністрів України призупинив процес підписання підготовки до підписання Угоди про Асоціацію з Європейським союзом.

На саміті Східного партнерства у Вільнюсі 28-29 листопада Україна не підписала Угоду про Асоціацію з Європейським Союзом. За словами українських високопосадовців, Україна взяла паузу у підготовці до підписання Угоди через необхідність знайти компенсатори для української економіки.

Після завершення саміту у Вільнюсі, не зважаючи на не підписання Угоди, ряд впливових європейських політиків заявив, що двері Європейського Союзу залишаються відчиненими для України.

Додамо також, такі дії української влади викликали хвилю протестів під загальною назвою Євромайдан, що призвели до політичної кризи.