Лідери української опозиції висунули три умови для переговорів з владою


Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк, лідер ВО Свобода Олег Тягнибок і лідер партії УДАР Віталій Кличко сформулювали три основні вимоги, після виконання яких готові сісти за стіл переговорів із владою.

Відповідну заяву вони зробили на брифінгу в суботу в Києві в штабі національного опору, пише Кореспондент.

"Ми вимагаємо звільнити всіх політв'язнів, затриманих на Майдані Незалежності (вже 16 осіб), ми вимагаємо покарати всіх винних у силовому розгоні Майдану і вимагаємо відставки уряду", - сказав Кличко.

Яценюк додав, що після виконання цих вимог опозиція буде готова сісти за стіл переговорів з тим, щоб сформувати новий технічний уряд, який підпише угоду з ЄС.

Крім того, в ході переговорів має бути вирішено питання дострокових виборів президента і Верховної Ради. При цьому можуть бути внесені зміни до Конституції України.

"Це ультиматум не опозиції, це ультиматум українського народу", - резюмував Яценюк.

Також лідери опозиції закликали всіх українців вийти на мітинг у неділю о 12:00 на Майдан Незалежності.

Арсеній Яценюк також заявив, що опозиція вимагає сформувати технічний уряд, який підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а потім опозиція готова вести подальші переговори з владою.

"Те, що стосується подальших переговорів - це формування технічного уряду, який повинен першим проставити питання підписання Угоди про асоціацію", - заявив Яценюк в штабі національного опору в Будинку профспілок у суботу в Києві.

Раніше опозиція заявляла, що вимагатиме від президента Віктора Януковича відправити Кабмін Азарова у відставку окремим указом. Якщо Янукович не прийме рішення про відставку уряду, то опозиція заблокує Верховну Раду й Адміністрацію президента.