Літературна кавалєрка. Фінальна гра


19 жовтня о 13:30 год. в актовій залі Педагогічного факультету (вул. Ст.Бандери,1, 2-й поверх) відбудеться фінальна гра «Літературної кавалєрки».

Організатор заходу - доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти Тетяна Качак. Захід відбудеться за підтримки міського голови м. Івано-Франківська Руслана Марцінківа, Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради (директор – Ігор Смаль), депутата Івано-Франківської обласної ради Оксани Тебешевської.

Учасниками КВК-презентації будуть команди студентів Педагогічного факультету та учнів Івано-Франківської гімназії № 2, Івано-Франківської ЗОШ № 6 ім. Івана Ревчука, Івано-Франківської ЗОШ № 22, Дрогобицької ЗОШ № 1, які поділяться своїми враженнями й читацькими емоціями. У програмі – 5 завдань для команд-учасників, виконання яких має бути яскравою подією, емоційним вибухом, проявом креативності, цікавим дійством.

Фінальна гра «Літературної кавалєрки» - гра студентських та учнівських команд-переможців попередніх КВК- презентацій сучасної підліткової літератури, які відбулись в Івано-Франківську та Дрогобичі у 2016 та 2017 роках. Фінал побудовано на представленні та обговоренні реалістично-психологічної прози, книг про і для підлітків та молоді, «Відчайдушні» (ВЦ «Академія») Сергія Гридіна, «Я закохалася» (ВЦ «Академія») Марії Морозенко, «Новенька та інші історії» («Видавництво Старого Лева») Оксани Сайко, «140 децибелів тиші» («Видавництво Старого Лева»; Книга року – 2015 за версією ББС) Андрія Бачинського та «Полянами і хмарочосами» («Теза») Степана Процюка.

Презентація-гра, презентація-змагання відкриє для усіх книги, які захоплюють сюжетом, близькі героями, актуальні проблемами і зрозумілі мовою; подарує позитивні емоції та можливість поспілкуватися із запрошеними відомими письменниками Марією Морозенко (м. Київ), Сергієм Гридіним (м. Рівне), Оксаною Сайко (м. Львів), Андрієм Бачинським (м. Львів), Степаном Процюком (м. Івано-Франківськ), директором ВЦ «Академія» Василем Теремком (м. Київ).

«Літературна кавалєрка» - проект, спрямований на розвиток дитячого та юнацького читання, популяризацію сучасної української книжки і реалізується з метою привернення уваги суспільства до проблем формування культури юного покоління. «Літературна кавалєрка» проводиться у рамках проекту Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва «Вся Україна читає дітям». Автор ідеї та організатор: Тетяна Качак, доцент кафедри фахових методик і технологій початкової освіти педагогічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.