Літня відпустка в Україні: що стане альтернативою Криму?


Напружена ситуація у країні вносить свої корективи у звичне життя українців. Та все ж ми продовжуємо планувати, працювати і відпочивати.

У майбутньому курортному сезоні українців, які віддадуть перевагу вітчизняному відпочинку, мабуть, побільшає. Тож якщо не у Туреччину та не у Крим, то куди?

Насправді в Україні є немало цікавих та комфортних зон для відпочинку. Старовинні замки і найбагатші музеї; дивовижної краси природні ландшафти, озера і джерела із цілющими водами; гори, степи і навіть пустелі. Любителі екстриму та відпочинку на березі моря, шукачі пригод і цінителі первозданності природи – кожен може знайти своє в Україні. Варто лише обрати те, що найкраще підійде саме вам, пише Всвіті

Карпатський край: гори, полонини, річки і гуцульський колорит

фото: Михаил Глаголев

фото: Михаил Глаголев

Дивовижної краси природа та багата й оригінальна місцева культура Карпат давно приваблюють туристів з усього світу. Цей унікальний край, щедро наділений безліччю природних див. Гірські вершини, полонини, бистрі річки та цілющі джерела, найрізноманітніші озера, лікувальні трави, запашні ягоди і гриби – це далеко не все, чим можна охарактеризувати Карпати.

Карпати – це ще й самобутня гуцульська культура, яку ви побачите у колоритних сільських колибах, у численних музеях, у народних ремеслах, у коломийках… А Закарпатська область ще й багата на архітектурні пам’ятки: чого варті лише Ужгородський та Мукачівський замки, безкінечно цікаві містечка Берегово, Ужгород чи Хуст.
За останні роки туристична сфера у Карпатах значно розвинулась. Величезні комфортабельні готелі та бази відпочинку із басейнами складуть гідну альтернативу дерев’яним будиночкам – для любителів більшого комфорту.

Шацькі Озера: найчистіша вода, риболовля та хвойні ліси

свитязь

Якщо влітку вас все ж тягне до води – їдьте на Шацькі озера. Цей дивовижний куточок природи справді унікальний у різних планах. Шацький національний природній парк налічує 24 озера. Перлиною цього букету є Світязь – найглибше озеро України. Неймовірно чиста вода та помірна глибина зробили його улюбленим місцем відпочинку навіть туристів з Білорусі, Польщі, Росії та ін. країн. Багато з них оцінили і цілющу дію лікувальних грязей шацьких озер. А неймовірна різноманітність риб приваблює тих, хто любить поєднувати романтичний відпочинок у наметах із риболовлею. Довкола Шацького національного парку – смуга хвойних лісів із смачними ягодами і грибами. Волинські озера – найкраще місце для спокійного, тихого відпочинку на лоні озерної проди, який, до того ж, доступний навіть для обмеженого сімейного бюджету.

Пляжі Одеси: Чорне море, комфортні пляжі, цікаве місто

299020_10151421368262774_742549097_n

Купальний сезон в Одесі триває протягом усього літа та продовжується ще на оксамитовий сезон – це дозволяє м’який і теплий клімат. Саме місто цікаве у туристичному плані: тут багато визначний пам’яток, красивої архітектури старих вуличок і найкращим чином розвинена інфраструктура. Позасмагавши вдень на міському пляжі не доведеться сумувати і ввечері, нічне життя тут вирує на повну: безліч клубів, барів, ресторанів та дискотек.

Поруч з містом розташовані три великих лимани: Куяльницький, Хаджибейський та Сухий. Тут безліч пляжів та багато мінеральних джерел. Пляжі на березі Чорного моря в Одесі розтягнулись аж на 30 км. Платні, чи безкоштовні. Ланжерон (найстаріший з усіх), Отрада, Дельфін, Аркадія, Лузанівка – кожен з пляжів має свої особливості. Ціни на відпочинок можуть задовільнити різні категорії клієнтів.

Азовське море: тепла вода, лікувальні грязі, помірні ціни

Azov

Азовське море є внутрішнім морем Атлантичного океану. Воно навіть тепліше, ніж Чорне: у найспекотніші дні вода нагрівається тут до 28 градусів. Пологі піщані пляжі без каміння чудово підходять для відпочинку із дітьми. Клімат дуже м’який, а повітря насичене такими корисними мікроелементами, як кальцій, йод і бром.

Село Кирилівка, Урзуф, Азовська Ялта, Генічеськ – обирати вам. Бердянськ – один із найпопулярніших тутешніх курортів. Чисті піщані пляжі, лікувальна мінеральна вода, лікувальні грязі, що прирівнюються за властивостями до грязей Мертвого моря. Комфортний відпочинок тут забезпечить вам сучасний котеджний комплекс.

Поділля: мальовнича природа, річки та замки

фото спільноти Турклуб

фото спільноти Турклуб

А ще у нас є багате на річки Поділля. У глибоку давнину на території Поділля було море, і сліди його донних утворень добре простежуються на схилах Бакотської затоки Дністра. В останні роки особливою популярністю серед туристів користуються сплави по Дністру. Активний екстремальний відпочинок для відважних любителів пригод.

Поділля – край із мальовничою природою та багатою історією, яка залишила на його землях чимало унікальних пам’яток. Кам’янець-Подільська та Хотинська фортеця, Лядівський скельний монастир – яскраві приклади цього. Не менш цікавим є і природній заповідник Подільські Товтри.