Лиш сіяли паніку: Військові обурені, як ЗМІ писали про навчання у Карпатах


З 25 по 29 вересня у ЗСУ триває стратегічне командно-штабне навчання з органами військового управління ЗСУ та іншими складовими сил оборони України "Козацька воля - 2018".

25 вересня пройшов перший етап навчань які проходили одночасно в кількох районах Західної України. Зокрема, на території Прикарпаття підрозділи однієї з бригад Десантно-штурмових військ відпрацювали навчально-виховного завдання в гірській місцевості. Про хід навчань прозвітували під час брифінгу у військкоматі, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами начальника відділу цивільно-військового співробітництва управління оперативного командування "Захід" Олександра Ковальчука, це планове щорічне навчання.

"Це навчання ніяк не пов'язане з будь-якими суспільно-політичних подіями в країні, консульства Угорщини чи Буковелю, як про це вже писали у ЗМІ. Ми не демонструємо комусь силу, а тільки проводимо планові навчання",- наголосив військовий.

Навчання є злагодженням двох родів військ. І за оцінками керівництва це було досить вдало.

"Наше завдання було навчити десантників правильно діяти в гірських умовах. Військові десантувалися і взяли під контроль основні висоти. Опісля бронетехніка зробила рейд до певного місця. На полігоні почали проводитися роти і взводні навчання зі стрілецькою зброєю. Десантувалися на Вижківський, Ужгородський перевали",- каже старший офіцер прес-центру управління ОК "Захід" Ярослав Мельничук.

Що ж стосується чуток у деяких ЗМІ щодо захоплення Буковелю, то військові кажуть, що були здивовані і обурені заголовками.

"Деяким ЗМІ треба брати коментарі у компетентних осіб, або перевіряти сторінки Міноборони, перш ніж публікувати таку інформацію. Ще й додали фото російських військових",- обурюється заступник військового комісара Володимир Симончук.

У свою чергу Володимир Ковальчук зауважує, що паніку підняли тільки в соцмережах, тоді як місцеве населення дуже позитивно сприйняло військових.

"Я часто спілкуюся з місцевим населенням і відношення до ЗСУ досить позитивне. Оці всі нагнітання є штучні. За ці три дні не було ніяких порушень безпеки. Якщо ми рухаємось по дорозі на БТРі то маємо на це право. Наші десантники з посмішкою і прапорами проїхали Верховиною і люди їх з радістю вітали",- каже Ковальчук.

Нагадаємо, напередодні у Карпатах стартували навчання «Козацька воля – 2018». Водночас, на одному із центральних каналів та сайтах, підконтрольних партії "Укроп" та власникам  "Буковелю" з'явилась новини про невідомих зі зброєю, які беруть і кільце курорт і нібито готуються до його штурму. У сюжеті наголошують, що невідомі злякали місцевих та відпочивальників.  А також нагадують про  минулотижневі обшуки СБУ у Буковелі. Тоді у ЗМІ повідомлялось, що слідчі дії в ПБС та Буковелі проводять через розкрадання бюджету на 20 мільйонів. Натомість в "УКРОПі" обшуки назвали політичними утисками через намір нардепа Олександра Шевченка балотуватись у президенти.

До теми: Масштабні навчання десантників перелякали власників "Буковелю"?