Людина року: Як франківська вчителька допомагає бійцям на Сході


Практичний психолог та учитель християнської етики у франківській школі №15 – саме так проходять звичайні будні Іванни Залеської.

Її люблять учні та поважає колектив. Але є ще ті, хто з нетерпінням чекає. Це – українські бійці, учасники війни на сході України, йдеться на сайті голови міста Руслана Марцінківа.

Свою волонтерську діяльність розпочала ще під час Революції Гідності, де надавала майданівцям психологічну допомогу. Майже відразу після початку військових дій на Сході, Іванна  вступила до створеної ГО «Народна рада Прикарпаття». Для волонтерства залучає учнів, батьків, вчителів.

Уперше пані Іванна перетнула лінію розмежування ще у листопаді 2014 року. У лютому 2015 року, під час запеклих боїв у Дебальцевому, ризикуючи життям, доправляла речі першої необхідності українським Героям. Саме та поїздка, зізнається, була найважчою. Бо через постійні обстріли не вдалося дістатися місця призначення. Проте на тому поїздки у зони бойових дій не припинила.

Разом із речами першої необхідності привозить військовим найцінніше: дитячі листи, малюнки чи домашні смаколики. Справжнім другом пані Іванна стала не тільки для військових, але й для їх сімей. Адже впродовж цього часу не одній родині доводилося надавати психологічну допомогу. За словами Іванни, підтримка необхідними речами та добрим словом тих, хто стоїть на варті миру, – це лише маленька, але все ж посильна справа кожного українця.