Людина спить третину життя і запам'ятовує лише половину нічних візій. Цікаві факти про сон


Дослідники кажуть, що уві сні можна побачити лише тих людей, яких ми знаємо.

Сьогодні, 16 березня, відзначають всесвітній день сну. Учені порахували  - спимо ми третину життя. І без сну людина може протриматися  лише 10 днів. Про це йдеться в сюжеті Сніданку з 1+1.

Виявляється, незнайомці людям не сняться. Дослідники кажуть, що уві сні можна побачити лише тих людей, яких ми знаємо, навіть якщо ми їх забули наяву. Чоловіки бачать уві сні переважно чоловіків, а жінки – представників обох статей. Різнокольорові сни – недосягненна розкіш для 12% людства.

До дітей сни починають приходити лише з трьох років. І у період до восьми років їм сниться стільки кошмарів, скільки не бачить людина за все доросле життя.

Люди запам'ятовують лише половину снів, і то одразу через 5 хвилин після пробудження.

Дітям треба спати не менше 10 годин на добу. З 18 до 55 років - близько 8. Літнім людям вистачає і шестигодинного відпочинку. А жінкам потрібно спати більше, ніж чоловікам на годину – через підвищену емоційність.

Якщо ж спати менше, то почнуться проблеми зі здоров`ям і психікою. Зникне почуття гумору, з`явиться дратівливість і зацикленість на проблемах. Знизиться реакція та працездатність. Також погіршиться пам`ять. Поганий сон - це перший крок до гіпертонії, інсультів та інфарктів.