Має внуків та меддопомогу: У мерії кажуть, що пенсіонерка без ніг не покинута


Днями у мережі розповіли про самотню жінку з ампутованими ногами, за якою ніхто не доглядає. Небайдужі закликали франківців допомогти старенькій продуктами, ліками чи хоча б увагою.

Як написав  Віталій Сірий, днями за пам'ятником Бандері, біля Велмарту, двоє небайдужих франківців помітили бабусю з ампутованими ногами, що добиралась додому навкарачки, при тому не розуміла куди прямувати. Рани після ампутації ще не загоїлись, а перев'язка на них злізла, рани кровили. За його словами, жінка не довіряє медикам і відмовляється від їхньої допомоги. Рідних у неї немає, а договір про нагляд з "Карітасом" закінчився ще після нового року. Відтак, вона залишалась наодинці з проблемами. 

Натомість директорка Івано-Франківського територіального центру соціального обслуговування Марія Кушнір у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо цю інформацію спростовує. За її словами, у квартирі разом з жінкою приписана її внучка, яка постійно її відвідує. Окрім неї, бабця має й інших внуків.

«Ми з цією жіночкою працюємо, долучили медиків для обстеження. Вони підозрюють, що їй потрібні консультації фахівців, адже вона інформацію трошки сприймає не так – їй пропонують лікування у медичній установі, а вона категорично відмовляється. Так само як і від проживання в інтернатній установі. Але і жити в таких умовах вона не може», - зазначає Кушнір.

Чиновниця зауважує, що завтра до жінки мають прийти медики, аби повністю її обстежити. Також Марія Кушнір запевняє, що до пенсіонерки постійно приходить медсестра із Карітасу, яка робить їй перев’язки, але коли жінка пересувається – травмує кінцівки ніг.

«Як розповіла внучка, у бабусі цукровий діабет. Тож завтра має прийти хірург, аби подивитись, чому саме не загоюються рани – від того, що вона їх травмує, чи від того, що не приймає ліки», - акцентує Марія Кушнір.

Наразі чиновники збирають документи, аби замовити жінці інвалідний візок. Однак зауважують, що у квартирі вона не зможе ним пересуватись, адже для нього потрібний простір, а його у квартирі немає. Водночас назбиралось багато непотребу, а вона не дозволяє нічого переставити чи викинути.

«Взагалі жінка дуже проблемна, напевне є вікові зміни. Вона каже, що у неї немає внуків. Можливо вона їх забула. Але коли внучка приходить та її впізнає», - розповідає чиновниця.

Читайте Бліц-Інфо в Facebook, Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!