Маленький хлопчик з Галича потребує допомоги на тривале лікування


Євгена неможливо взяти і вилікувати за кілька днів, не зробити цього і за місяць, навіть, не за рік.

Хлопчик хворіє від народження. Важкі пологи, реанімація, апарат штучного дихання, гематома, набряк мозку, гіпоксія, крововилив в мозок і нескінченна кількість крапельниць та уколів. Зовсім не по дитячому розпочалося життя героя нашої історії – галичанина Євгена Озарка, пише Галич.

Сьогодні чимало з нас знають його вже десятирічним хлопчиком, та мало кому відомо, що саме йому колись лікарі не давали жодних шансів, поставивши страшний діагноз: аномалія розвитку центральної нервової системи, мікроцефалія, спастичний тетрапарез з стійким тяжким руховими порушенням, Pes eginus обох ступнів, складний гіпертропічний астиагматизм, розбіжна співдружня косина очей.

Лікарі поставили йому вирок, з яким не погодилася його матір. Тетяна з чоловіком вже 10 років не здаються і роблять все можливе і неможливе, щоб тільки поставити на ноги свого сина.

Не кожен з нас розуміє, наскільки важко щодня бачити свою дитину і усвідомлювати, що він постійно потребуватиме допомоги, а кожні три місяці Женя повинен проходити курс реабілітації. Але це не означає, що ми не можемо долучитися і допомогти хлопчику повністю стати на ноги. Так, це велика праця, важка, довга і, нажаль, дороговартісна. Та все ж герой нашої розповіді так багато всього досягнув за своїх 10 років – він добре все розуміє, правильно і достатньо грамотно розмовляє і в цьому зовсім не відрізняється від своїх ровесників. Цей хлопчик – маленький промінчик радості та позитиву, який мріє почати ходити без підтримки, самостійно. Знаючи, що він великий трудяга і так багато працює, не здається заради своєї мрії, важливо зараз не зупинитися, а продовжувати його розвиток. Дати йому шанс бігати своїми ніжками.

За весь час, як каже мама Тетяна Озарко, вони прийшли чимало курсів реабілітації в Україні. Та є методики, котрі дають високі результати, котрих у нас немає, тому було вирішено відправити папери в закордонні клініки. Переглянувши та ознайомившись з пакетом документів, їх готові прийняти на лікування вже з цього місяця.

За роки лікувань батьки Євгена вже не можуть самі фінансово витягувати нові реабілітації, тому вирішили звернутися до усіх небайдужих за допомогою. Родина щиро сподівається на підтримку кожного з нас і вірить, що вдасться зібрати потрібну суму, а це 250000 грн на продовження лікування Євгена за кордоном.

Для збору коштів будуть розставлені скриньки по магазинах, список та адреси будуть опубліковані пізніше. Якщо ви власник магазину і хочете поставити скриньку в себе – дзвоніть, будь ласка, за номером 098988204 - Аріна, 0999115525 - Ольга. Також, 30 червня в місті Галич планується провести благодійний ярмарок, до котрого може долучитись кожен бажаючий - речами, грошима, допомогою в організації та проведенні. 

Реквізити для допомоги:

5168 7573 7571 8600 - карта матері Євгена Тетяни Василівни Озарко.  Просимо вказувати призначення платежу – для лікування Євгена.