Малюк з Прикарпаття потребує допомоги для трансплантації кісткового мозку


Володя Крисина з села Липівка на Івано-Франківщині потребує нашої з вами допомоги.

У Володі рак крові, і допомогти може лише трансплантація стовбурових клітин від неродинного донора. Її проведуть у Бидгощі, рахунок оплатить МОЗ. Батькам залишилось оплатити 3 000 євро за пошук донора, йдеться на сайті Таблеточки.

Лікарні з’явились в житті Володі майже одразу після народження. Щомісяця хворів на бронхіт, лікували, хвороба знову поверталась. Потім на спині почала стрімко рости пухлина. П’ятимісячного Володю прооперували у Львові, там же батьки вперше почули про рак. Аналізи в “Охматдиті” визначили точний діагноз: вроджений гострий лімфобластний лейкоз, або рак крові.

Півроку Володя з мамою святкували вже в “Охматдиті”, під час хіміотерапії. І рік теж. На перший день народження благодійниця подарувала Володі іграшкового цуценя. Хлопчисько зрадів і завзято потягнув вуха до рота. А мама одразу після свята отримала довідку, що Володі потрібна трансплантація за кордоном.

Зараз Володі рік і чотири. Після трьох протоколів хіміотерапії він вдома. Місяць тому зробив перші кроки, і тепер тікає від батьків до лише йому відомих цілей. А якщо падає, впевнено зводиться на ніжки і мчить далі. Зупиняє хіба що музика. Її він просто обожнює, тому щодня з мамою влаштовує дискотеку.

Мама Іванна радіє: після довгих місяців в лікарні Володя почувається добре, а підтримуюча хіміотерапія допомагає дочекатись трансплантації. Та й лікарі дають хороші прогнози, головне — полетіти на лікування в найближчі три місяці.

Мама готова. Цуцик зі смачними вухами теж. Він полетить до Польщі разом з Володею, щоб його маленький друг скоріше одужав.

Але сили смішного іграшкового цуценятка не вистачить, щоб перемогти хворобу.

Реквізити для допомоги можна знайти за посиланням.