Мамонти, фестивалі і скороходи: Чому варто приїхати на Прикарпаття у жовтні


У жовтні на Прикарпатті пройде багато цікавих фестивалів і подій, тож ви просто зобов'язані відвідати хоча б один з них, щоб ця осінь була незабутньою..

Кореспондентка Бліц-Інфо підготувала для читачів інформацію, коли і чому варто приїхати на Прикарпаття. Збирайте валізи, замовляйте квитки і вперед до незабутніх вражень. 

Цьогорічний жовтень буде насиченим на фестивалі та масові заходи. Саме на них туристи зможуть повеселитися, краще пізнати Прикарпаття, купити цікаві сувеніри і поласувати смаколиками.

Фестиваль гумору "Весела копиця" 

Долина давно прагне здобути звання медової столиці Карпатського краю, кожного року тут проводиться не один фестиваль органічної продукції та товарів медівництва та пасічництва, але саме Фестиваль гумору і сатири вважається найбільшою інновацією у сфері подієвого туризму.

Фестиваль включає в себе підсумковий концерт переможців декількох заходів гумору і сатири.

Для жителів та гостей міста передбачена насичена програма. Дитяче свято, гумористична олімпіада, вистава-комедія, кінотеатр під відкритим небом, майстер-класи запрошених карикатуристів з різних країн Європи та України.

Де: м. Долина

Коли: 5-6 жовтня

Великий Карпатський ярмарок «Долина-Органік-Фест»

Фестиваль меду та органічних продуктів – традиційне, одне із найяскравіших та незабутніх свят, на яке з’їжджаються пасічники та виробники сільськогосподарської продукції.

У програмі свята ярмарок натуральних продуктів (мед і питні меди, карпатські чаї, вина, різні види сиру), смакування екологічно чистими виробами та концертна програма.

Світлина від Співпраця сільськогосподарського виробництва Долинського субрегіону.

Де: м. Долина

Коли: 5-6 жовтня

Гастрономічний фестиваль "Бульбяні пироги бойківські"

В програмі фестивалю: майстер-класи по приготуванню старовинних бойківських страв, заварювання карпатських трав’яних чаїв, лекції - розповіді про корисні властивості лікарських трав та грибів, дегустація питних медів та овечих сирів, виступи місцевих колективів та бойківських «троїстих» музик, майстер – клас по куванню монет, катання на конях та ще багато цікавого!

Тож туристів запрошують відчути бойківську гостинність, скуштувати на смак старовинні страви та познайомитись з традиціями бойківського етносу.

Світлина від Дарваїв кут.

Де: с. Старий Мізунь Долинського району, урочище Підсигавка, 11

Коли: 13 жовтня 

СВЯТО НЕБА: Eco-Active Life Style

У просторі під відкритим небом, учасники будуть більше говорити про екологію, збереження навколишнього середовища (особливо про Дністер з можливим будівництвом каскаду із 6 ГЕС, карпатські річки та малу гідроенергетику, Боржаву та вітряки), сортування сміття та боротьбу зі стихійними сміттєзвалищами, а також цікаво й змістовно проводити час. Головною родзинкою свята стануть польоти дельтапланах та парапланах на Дністровським каньйоном.

Особливість «СВЯТО НЕБА: Eco-Active Life Style»: обов'язковий елемент одягу зеленого кольору.

Плата за вхід - кришечки від пластикових пляшок.

Світлина від Михайла Ковтуна.

Де: с. Одаїв/Ісаків Тлумацького району

Коли: 13 жовтня

Пішохідний квест “CITY TEAM QUEST”

Одна з наймасштабніших спортивних подій Івано-Франківська. На учасників очікують спортивні та інтелектуальні завдання, командна робота, круті подарунки від партнерів, яскраві враження та море емоцій, нагородження призерів. 

У квесті можуть брати участь команди від 2-х до п'яти осіб, вікові обмеження - 16+. Реєстрація та квитки за посиланням.

Світлина від B2YOU Sport edition.

Де: Івано-Франківськ

Коли: 19 жовтня

 Міжнародні змагання зі спортивної ходьби на кубок «Вечірній Івано-Франківськ»

Щорічно у жовтні місто приймає чемпіонат України та міжнародні змагання зі спортивної ходьби — кубок «Вечірній Івано-Франківськ».

Траса змагань буде пролягати по вулиці Незалежності: на ділянці від кінотеатру «Космос» до перехрестя вулиць Мельника — Франка.

Поборотися за перемогу до Івано-Франківська з'їдуться найкращі легкоатлети-скороходи зі всієї України. 

Результат пошуку зображень за запитом

Де: Івано-Франківськ

Коли: 19-20 жовтня

Фестиваль «ТаПіаріАрт-раут»

Під час фестивалю на учасників чекає театралізоване відкритя Парку Льодовикового періоду. Будуть встановлені чотири великих і декілька малих топіарі-скульптур доісторичних тварин та одна стоянка людей Льодовикового періоду. Запланований виступ українських фольк-рок груп, стилізовані танцювальні номери та мастер-класи.

Родзинками фестивалю стануть три події: вогняне шоу, ЗD шоу доповненої реальності та встановлення рекорду України – 100 барабанщиків, які виконають одночасний номер.

Результат пошуку зображень за запитом

Де: с. Старуня Богородчанського району

Коли: 26-27 жовтня

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!