Мандруємо з Бліц: Скелі Довбуша


Українські землі славляться хоробрими людьми, готовими на все заради свободи і справедливості. Один з таких героїв - Олекса Довбуш.

Ближче познайомитися з цим персонажем можна, відвідавши скелі Довбуша. Комплекс скель знаходиться в селі Бубнище, пише igotoworld.com.

Історія скель Довбуша

Колись на території скель розливалося море. Хвилі надавали скелях химерні форми і контури. Через свого своєрідного виду скелі завжди перебували в центрі уваги людей.

Спочатку скелі Довбуша використовували наші прабатьки язичники в якості святилища. Тут приносилися жертви і проходили спостереження за небесними тілами. З приходом християнства сюди стали приходити монахи-відлюдники у пошуках справжнього сенсу життя і осягнення буття.

Але цікаві скелі були не тільки в релігійному сенсі. Стратегічне розташування і зведення тут декількох укріплень свого часу допомогло галицьким князям відбити напади татаро-монгол. Але найбільше ці місця прославив Олекса Довбуш, ватажок руху опришків. Скелі стали справжнім домом для нього і його війська. Тут зберігалися припаси, видобуток, велися запеклі бої. Тому сьогодні цей комплекс носить таку назву.

Опис скель Довбуша

Скелі Довбуша являють собою цілий комплекс гір і печер, з`єднані витіюватими доріжками і сходинками. Розташовані скелі на висоті більше 600 метрів. Ви можете прогулятися по комплексу і уважно розглянути кожну печеру, заглянути всередину. Деякі з них настільки незвичайні, що навіть отримали прізвиська. Тут ви можете краще відчути дух часів, представити картини минулого.

Камінь Довбуша

Одним з найяскравіших елементів скель є камінь Довбуша. Його він нібито скинув на палац багатіїв, а потім поставив тут як символ сили і незалежності. До нього веде легендарна «Стежка Довбуша». Скелі Довбуша сусідять з гірським масивом Горгани.