Марцінків дорікнув рятувальникам за потопельників на міському озері


У вівторок, 2 липня в Івано-Франківську відбулась щотижнева оперативна нарада у міського голови.

На ній представник КП «Центр розвитку міста та рекреацій» Вагилевич розповів, на території пляжу на міському озері розміщені стенди з правил поведінки на воді, а у деяких місцях встановлено таблички «купатись заборонено».

«На наше замовлення було проведено відбір води та аналіз її. Нічого забороненого у водій – не виявлено», - зауважив Вагилевич.

За його словами, щоденно відбувається прибирання території довкола озера та самого пляжу.

Водночас міський голова дорікнув рятувальникам, за те, що на міському озері постійно топляться люди.

«Нещодавно в озері втопився хлопчик, а тепер ще й жінка», - зауважив Руслан Марцінків.

На це рятувальник зазначив, що потрібно обмежити доступ та заборонити людям купатись у заборонених місцях. Мовляв, просто треба покласти сітку та паркан, аби люди туди не лізли. Однак, міський голова зауважив, що це погана ідея.

«На річці люди менше топляться, бо вода там менша. Якщо покласти паркан, то люди все одно будуть туди лізти. Треба як мінімум, покласти там рятувальний пост», - підсумував очільник міста.

Заступник начальника Івано-Франківського відділу поліції Леонід Гончарук додав, що поки не проведено експертизу, важко сказати коли втопилась жінка. Мовляв, це могло трапитись і раніше, однак її тіло вдалось знайти тільки вчора.

«Вчора писали про те, що з нею був чоловік, який втік, однак це не правда. У її речах знайшли паспорт чоловіка, який зараз перебуває закордоном», - акцентував поліцейський.