Марцінків: Франківськ не отримав жодної копійки на впровадження освітньої реформи


В Івано-Франківську проведуть форум вчителі та батьків щодо реформи в освіті. На ньому обговорюватимуть та шукати спільні рішення.

Таке доручення сьогодні, 21 серпня на щотижневій оперативній нараді дав міський голова Руслан Марцінків, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Водночас, мер обурився, що в міністерстві освіти кажуть ніби кошти на впровадження освітньої реформи виділили на місця, але міста їх не використовують. Марцінків каже, що 25 мільйонів гривень, які виділені на закупівлю інтерактивних дощок для нової української школи – це кошти міського бюджету.

"Навіщо робити реформу, якщо не можна її профінансувати? Шкільних дошок нема, підручників теж. Тобто викладачі з новими знаннями будуть викладати в старих умовах. До того ж, наступного року на нас чекає нестабільність в країні через вибори. Звісно, ми прийняли правильне рішення, коли вирішили купувати інтерактивні дошки замість телевізорів. Адже це сучасна школа, якій потрібні сучасні рішення. Коли держава не в змозі розібратися зі своїми реформами, треба вирішувати щось на місцях. Адже діти страждати не повинні", - зазначив очільник Франківська.